Farmecul contemporan al cementinelor în noua colecție D_Segni

timp de lectură minutele

Farmecul contemporan al cementinelor în noua colecție D_Segni

Mood vintage interpretat în cheie hipermodernă în această nouă colecție Marazzi în format 20x20 cm

Culoarea și geometria sunt cele care caracterizează plăcile de gresie protagoniste ale acestei noi colecții, inspirată în întregime de cementine, tradiționalele plăci din pastă de ciment cu model vizual tipic stilului liberty.

Cemnentinele apar pentru prima dată la sfârșitul sec. XIX, odată cu revoluția industrială și răspândirea utilizării în construcții a cimentului Portland. Mai rapid în execuție față de pardoseala venețiană, dar la fel de durabilă, pardoseala cu cementine este rapid folosită în realizarea clădirilor cu mai multe etaje, îmbogățindu-le astfel cu un minim de decor și stil.

Colecția D_Segni reia stilul retro al cementinelor, ceea ce o face atemporală și transversală stilurilor spațiilor în care este montată. Ceea ce caracterizează această gresie este, fără îndoială, o amplă selecție grafică care – între micro, macro, geometrică, florală, clasică, vintage, metropolitană – oferă un mix de sugestii deosebit de captivante și versatile.

Piesa forte a colecției este, iată, Decor Mix care, cu ale cele 19 desene diferite, reia elementele tipice ale montării cu patchwork ale cementinelor de altădată, reinterpretându-le în cheie contemporană.

Decorul Tappeto este, în schimb, disponibil în 16 variante „micro” și „macro”, în toate culorile colecției.

Nuanțele D_Segni se realizează cu ajutorul unei palete cromatice bogate, caracterizată de 7 culori calde și reci care, împreună cu o posibilitate compozițională variată, permite o combinație ușoară, inclusiv cu alte materiale.

Colecția D_Segni propune o nouă lectură a cemetinelor, inclusiv cu ajutorul suprafeței: imperfectă, satinată și prăfuită.

Formatul caracteristic de 20×20 cm și posibilitatea de a fi montată pe pardoseală și pereți fac, de asemenea, ca această colecție să fie o soluție ideală pentru spații mari și mici.