Project Portfolio

Formatul mare al SistemB pentru un rezultat cu forță și continuitate

timp de lectură: 4 minutele

SistemB - forță și continuitate pentru un proiect unic - 1

Un proiect cu linii esențiale în care formatul mare al liniei SistemB devine un element care caracterizează aspectul formal și simbolic al arhitecturii.

Situată la sud de Sardinia, Casa S este un proiect care s-a născut din dorința unui tânăr nucleu familial de 7 persoane de a realiza ”casa vieții”. Soluția de proiectare caută o distribuție rațională care să dedice spațiile potrivite tuturor componenților familiei, ținând cont de nivelurile de intimitate ale fiecăruia și de expunerea lor solară corectă.

Volumetria este închisă și proiectată de o acoperire cu straturi voit elementare, care înscrie „casa” ca arhetip, cea pe care toți copiii o visează și o desenează.
Această acoperire este parte dintr-un înveliș continuu care cuprinde casa dintr-un capăt în celălalt, diferențiind comportamentul ei în funcție de spațiile pe care se montează. Pe perspectiva nord-est, care găzduiește spațiile de serviciu, învelișul apare tampon și cu deschideri foarte controlate și regulate. În schimb, pe perspectiva opusă se deschide pentru intrarea luminii în spațiile principale, sprijinindu-se pe sol pe trei structuri portante pe toată înălțimea.

Contrastul între înveliș și volumetrie de dedesubt este evidențiat de două materiale diferite: învelișul și acoperirea își încredințează limbajul placării cu gresie porțelanată gri închis cu format mare SistemB (60x120 cm), volumetria de dedesubt va fi însă tencuită și zugrăvită în alb.

În particular, placarea cu ceramică format mare, utilizată pentru a caracteriza aspectul formal și simbolic al acoperirii, se concretizează în alegerea noii gresii fine porțelanate SistemB a liniei Marazzi Tecnica disponibilă într-o vastă varietate de nuanțe care se îmbină bine cu cele mai variate alegeri stilistice.

Utilizarea ceramicii a fost o alegere de bază a proiectului. Acest material permitea să se realizeze o acoperire a acoperișului și a fațadelor verticale în mod continuu, permițând să se obțină acel efect de înveliș unic cu protejarea volumetriei de dedesubt.

Utilizarea gresiei porțelanate rectificate cu format mare SistemB, cu rosturi colorate, a permis să se obțină rezultatul de forță și continuitate căutat. În afara acoperirii și învelișului exterior, ceramica Marazzi își găsește în acest proiect amplu utilizarea și în ce privește pardoselile exterioare și băile.

Mai precis, plăcile de ceramică Block de la Marazzi, realizate din gresie porțelanată fină și cu tipica drișcuire care alternează un aspect lux și mat, este cea care caracterizează pardoselile exterioare. În timp ce aspectul de ciment este cel care dă caracter băilor acestei locuințe datorită unei alternanțe de utilizare a liniei Progress, în care farmecul ”cementinelor” este revăzut într-o colecție de plăci de ceramică cu caracter simplu și curat, și Clays produs care îmbină estetica cimentului și al cotto creând o suprafață accentuată de nuanțe intense.