Frumusețea gesturilor cotidiene

timp de lectură minutele

Frumusețea gesturilor cotidiene

Tocătoare realizate la comandă de Marazzi pentru cucinosano.com cu finisaje din gresie cu aspect de marmură. Un proiect promovat de Rossana Dian, influencer, sub semnul funcționalității, igienei și esteticii accesibile tuturor. Pentru că, așa cum spune Rossana, „gresia porțelanată va fi luxul cotidian”!

Rossana Dian, influencer, inaugurează o colaborare cu Marazzi pentru realizarea unor tocătoare personalizate din gresie porțelanată care urmează să fie comercializate prin magazinul online al blogului cucinosano.com, un site de referință pentru cei interesați de gătitul simplu, cu materii prime sănătoase. Tocătoarele sunt realizate integral cu plăci de gresie porțelanată cu grosime de 6 mm din colecția The Top Marble Look, în finisajele Saint Laurent Satin și Lux, Calacatta Vena Vecchia Lux și Capraia Matt, garantând rezistența la tăieturi și agenți chimici, igiena si durabilitatea în timp.

Să facem un pas înapoi. Rossana Dian, numită și „la Ross”, este din Modena, dar locuiește lângă Lacul Garda. Nu este bucătar de profesie, ci o autodidactă în bucătărie care, de-a lungul anilor, și-a dezvoltat o cultură culinară pornind de la experiența directă și interacțiunea cu prietenii așezați în jurul mesei. Cunoștințele despre gătitul sănătos provin din interesul său personal pentru mâncarea sănătoasă, pentru ideea de a te simți bine în propria piele și de a te menține în formă. Autoarea unei cărți de rețete bazată pe alegerea produselor și trasabilitatea acestora, Rossana Dian studiază foarte atent materiile prime. Această filosofie se traduce în peste 267 de mii de urmăritori pe Instagram și 21 de mii pe Facebook.

Cum a apărut inițiativa tocătoarelor și cum ai intrat în contact cu Marazzi?

Cunosc foarte bine firma Marazzi; eu sunt din Modena! Îndrăgesc tot ce ține de zona mea, mai cu seamă de Modena ;-). Am întâlnit câțiva responsabili cu marketingul în showroom-ul companiei și am fost imediat fascinată de oamenii și de proiectele minunate expuse, atât de mult încât mi-a venit imediat o idee

Care au fost criteriile care au contat la alegerea finisajelor si de ce ai optat pentru gresie porțelanată?

Tocătoarele cucinosano trebuiau să fie frumoase, funcționale și igienice. Și trebuiau să transmită acel sentiment de „acasă” fără a fi neapărat din marmură, care e foarte grea. Întrucât gătesc în fiecare zi, m-am gândit și la faptul că, atunci când amestec ingredientele, tocătorul nu trebuie să se miște. Am ales gresia porțelanată pentru că are greutatea potrivită și pentru că, pe lângă faptul ca este un material extrem de igienic și foarte ușor de curățat, aspect fundamental într-o bucătărie, are calități estetice și conferă o senzație de material prețios, dar la prețuri accesibile. De asemenea, am vrut ca tocătoarele să rămână la vedere ca obiecte de design, dar funcționale. Marazzi a făcut aceste produse la comandă exact așa cum le-am dorit, pentru mine și pentru cei ce mă urmăresc.

Cât de mari vor fi seriile de tocătoare și cum plănuiești să le distribui?

Abia am început, încă nu știu volumul seriilor 😉 Deocamdată vor fi distribuite online pe site-ul meu, cucinosano.com. Sper ca această colaborare cu Marazzi să fie una de lungă durată. Eu și Marazzi ne-am ales reciproc și ne plăcem unii pe alții, așa că prevăd o colaborare îndelungată. Mă gândesc să-mi reamenajez interiorul casei cu gresie porțelanată: materialul va fi luxul de zi cu zi!