Design

Frumusețea neregularităților din colecția Rice

timp de lectură: 3 minutele

Rice: Plăci Mici și Pereți cu Aspect Handmade - 1

Tehnologia Marazzi a fost dusă la crearea colecției Rice, o nouă colecție de placări din gresie porțelanată, cu aer artizanal, pentru catalogul Crogiolo. Trei formate mici, patru culori și patru decorații pentru o colecție cu un farmec neregulat, care invită la atingere.

Catalogul Marazzi Crogiolo găzduiește un nou capitol, colecția Rice, care îmbogățește filonul tehnico-estetic al artizanatului industrial și al formatului mic.

Farmecul imperfecțiunii și emoția patinei timpului: iată ce reușește să imprime pe pereți Rice, noua colecție de gresie porțelanată pentru placări, căreia tehnologia îi conferă un surprinzător aspect handmade.

Suprafețele materialelor, dense, neregulate, sunt o pură invitație la atingere.

Finisajele sunt lucioase, ușor satinate, cu un smalț fin care evocă atmosfera plăcilor de Majolică realizate manual.

De la un modul la altul, printre adâncituri minimale și conglomerări bruște ale materialului, curg lejer schimbări ușoare de ton, efecte de umbrire, jocuri clarobscure și mișcări imperceptibile între concav și convex. Unele plăci au, pe toată lungimea, o suprafață granulară, zaharoasă sau chiar ciobită, pentru a face montarea pe perete și mai vibrantă, ceea ce minimizează rosturile datorită marginilor rectificate.

Nu numai neregularitățile, dar și propunerile de dimensiuni se combină pentru a conferi o calitate ritmică suprafețelor: colecția extinde oferta formatelor disponibile (toate modulare) ale Crogiolo, adăugând formatele de 5x15 și 7,5x20 la cel de 15x15 cm.

Rice este prezentată într-o paletă cromatică de patru culori: Blu, Grigio, Bianco și Natural.

Mai ales cea din urmă, versiunea cea mai neutră, subliniază „defectele” marcate la nivel grafic, precum mici perforații, urme ale alterării, caneluri.

Colecția propune, de asemenea, patru variante decorative. Structura 3D Pleat imprimă mișcare suprafeței cu o textură pliată, doar în formatul 7,5x20 cm; decorația Leaf se remarcă printr-un fel de ierbar naiv, cu 46 de subiecte aleatorii, pe module de 5x15 cm; Blossom este format din tăieturi macro de flori și frunze stilizate (16 motive), cu fundaluri în culori uni. În sfârșit, panoul Garden de 60x90 cm, format din 24 de piese 15x15 cm pe un fundal alb decorat prin „a treia ardere” digitală, este inspirat din lumea tapetului având o compoziție florală delicată.

explorează colecțiile