Fuziune perfectă dintre interior și exterior? Iată cum se poate obține!

timp de lectură minutele

Fuziune perfectă dintre interior și exterior? Iată cum se poate obține!

Cum se poate realiza o grădină de iarnă cu ajutorul ferestrelor mari și a placărilor continue

În proiectele de design interior contemporane, una dintre principalele nevoi ține de optimizarea și mărirea vizuală a spațiilor, punându-le în valoare în mod natural. 

Imaginile acestui proiect rezidențial conturează o strategie eficientă de proiectare, ce poate fi propusă în mai multe contexte diferite. Fotografiile arată un apartament modern, situat în provincia Ravenna, un proiect semnat de echipa Gruppo Lithos Architettura.

În sufrageria apartamentului, designerii au amenajat o adevărată grădină de iarnă cu vedere la curtea exterioară, utilizând lumina naturală provenită de la cei doi pereți cu ferestre pe toată înălțimea. Zona exterioară, ce înconjoară camera pe cele două laturi, capătă o dimensiune complet diferită, devenind o parte integrantă a interiorului: rezultatul este obținut datorită alegerii de a placa pardoselile cu aceeași gresie porțelanată, Mystone Ceppo di Gré cu aspect de piatră, în format mare 75×150 cm, montată în continuitate deplină.

Plăcile maxi, montate inclusiv vertical, ajută la amenajarea spațiului fără a fi necesară introducerea de elemente decorative suplimentare pe perete. 

Mystone Ceppo di Gré, colecția selectată pentru placarea pardoselilor și pereților, se pretează atât pentru utilizarea la interior, cât și la exterior, conferind un aspect natural ambelor spații și eliminând separarea lor. Când se deschid ferestrele, se creează impresia de terasă mare înconjurată de verdeață. 

Alegerea gresiei cu aspect de piatră permite și introducerea lemnului ca material contrastant pentru elementele de mobilier; astfel, masa mare din stejar reflectă căldura parchetului montat în livingul interior.

Pe lângă aspectul estetic cu un impact vizual remarcabil, această colecție este prevăzută și cu tehnologia High Performance.
Fabricate cu tehnologii exclusive, materialele ceramice High Performance au performanțe tehnice extraordinare, ce corespund celor mai stricte standarde de reglementare internaționale.