Ghid de alegeri: cele mai bune pardoseli din gresie pentru gradina ta

timp de lectură minutele

Ghid de alegeri: cele mai bune pardoseli din gresie pentru gradina ta

Gresia porțelanată este un material ideal pentru placarea exterioarelor: să descoperim colecțiile cele mai potrivite pentru grădina ta.

Dintre materialele de placare pentru spații exterioare, gresia porțelanată este una dintre cele mai performante datorită rezistenței sale extraordinare și caracterului inalterabil în timp, a varietății nesfârșite de stiluri și aspecte, precum și a siguranței și ușurinței de întreținere.

Nevoile în ceea ce privește montajul în grădini și spații exterioare pot fi extrem de diferite: de aceea, colecțiile Marazzi oferă mai multe tipuri de grosimi, formate și suprafețe, pentru a se adapta la cele mai diverse cerințe tehnice și de design. Să descoperim cele mai bune pardoseli din gresie pentru fiecare context.

Pardoseli pentru grădină: alegerea gresiei cele mai potrivite

Care sunt principalele caracteristici pe care ar trebui să le aibă pardoselile pentru exterioare , indiferent de cele estetice?

  • Siguranță: calități antiderapante
  • Varietatea grosimii: pentru montare pe uscat sau montare obișnuită
  • Rezistență la agenți atmosferici: suprafață neabsorbantă, rezistență la lumină și căldură, grindină și gheață
  • Ușurință de curățare și întreținere: suprafață dură, dar ușor de curățat
  • Varietate de formate, pentru a permite o montare ușoară în mai multe contexte (trepte, verandă, margini piscine) folosind același aspect
  • Rezistență la uzură, sarcini și solicitări puternice (să ne gândim la locurile de parcare exterioare, de exemplu)

Pe scurt, în plus față de faptul că sunt frumoase și în concordanță cu interiorul casei, pardoselile pentru exterioare moderne trebuie să asigure performanțe la nivel înalt pentru a garanta rezistență și siguranță în timp și pentru a-și păstra frumusețea intactă.

Cum se amenajează o grădină: idei de design pentru spațiile exterioare contemporane

Gresie porțelanată pentru exterioare: placarea grădinii

Grădina se poate acoperi cu plăci de gresie porțelanată în diferite moduri:

  • Montarea tradițională: montarea cu adeziv peste șapă poate fi aleasă ca soluție în continuitate cu spațiile interioare, pentru efectul estetic atenuat al îmbinărilor. Poate fi folosită aceeași grosime ca la interior, deoarece adezivul și șapa asigură stabilitatea pardoselii.
  • Montarea supraînălțată: foarte flexibilă, poate fi aleasă ca soluție pentru a evita crearea de pante pe substratul de bază și pentru a facilita trecerea instalațiilor pe sub pardoseală ori – din nou – în acele cazuri în care este necesară înlocuirea periodică a plăcilor (spații comerciale, de exemplu). În acest caz plăcile se așază pe o rețea de suporți (există diferite tipuri) și este necesar să se folosească plăci cu grosime mare (20 mm).
  • Montarea pe uscat, pe pietriș, iarbă sau nisip: presupune așezarea plăcilor direct pe substrat și este ideală în cazurile în care se dorește integrarea pardoselii în context, fără a-l denatura prea mult.

Plăcile cu grosime mare: află mai multe aici

Marazzi guida gres giardino 008
Gresie porțelanată pentru exterioare: ce aspect să alegem?

Pardoseala pentru spații outdoor trebuie armonizată cu stilul interioarelor. Acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să fie identică, dar să evoce cel puțin principalele referințe stilistice (un finisaj material, o parte din paleta de culori, un format). Dacă camera de zi este conectată direct la spațiile exterioare, te poți gândi în schimb să alegi aceeași pardoseală (același aspect, format și culoare) prin adoptarea diferitelor grosimi și aderența suprafețelor în două contexte: există colecții concepute special pentru pardoseală în continuitate.

Marazzi guida gres giardino 017

În ceea ce privește varietatea aspectelor de materiale, există într-adevăr o multitudine: de la gresie porțelanată cu aspect de piatră pentru exterioare la cea cu aspect de ciment și cementine, de la aspect de teracotă la plăci mai lucioase. Inclusiv gresia porțelanată cu aspect de lemn pentru exterioare este foarte populară, pentru capacitatea sa de a conferi un aer cald și o atmosfera specifică, chiar și în aer liber.

Varietatea de formate din cadrul colecțiilor individuale permite realizarea de compoziții creative și covoare ceramice care ajută la definirea zonelor funcționale și a zonelor de relaxare, transformând pardoseala într-o piesă de mobilier.

Toate pardoselile pentru exterioare de la Marazzi: navighează prin galerie