Grădini imperfecte de mici dimensiuni: noua tendință pentru spații exterioare

timp de lectură minutele

Grădini imperfecte de mici dimensiuni: noua tendință pentru spații exterioare

Memo by Marazzi: aspectul de piatră este și mai natural grație marginilor neregulate și grosimii mărite, ideală pentru exterior

Una dintre tendințele 2018 în materie de outdoor este „ grădina imperfectă”.

Uitați de straturile de flori perfect ordonate, sau de gazonul englezesc; grădina imperfectă este cea care imită natura, evidențiindu-i și imperfecțiunile. Tendința japoneză „Wabi Sabi” trece, așadar, de la casă la grădină, pentru spații deschise naturale și în devenire. În paralel, se revine tot mai mult la aprecierea valorii artizanale a lucrurilor, ale căror imperfecțiuni devin sinonime cu autenticitatea.

De asemenea, tot mai des se tinde spre amenajarea spațiilor pentru masa de prânz sau pentru relaxare în aer liber; în afara clasicelor porticuri și terase atașate de casă, se decorează și locuri din grădină, deseori de mici dimensiuni. Mobilierul, tot mai multifuncțional, este, așadar, proiectat cu materiale de avangardă pentru a putea fi lăsate în aer liber; pardoselile trebuie să fie rezistente la apă, la agenții atmosferici și antiderapante și, în același timp, să aibă o estetică aptă să dialogheze cât mai bine cu contextele naturale.

Memo este noua colecție Marazzi pentru exterior, ca răspuns la tendințele cele mai actuale în materie de design pentru exterioare.

Este vorba despre o reinterpretare fidelă din gresie porțelanată a două tipuri de pietrePietra Italia și Pietra di Borgogna – care, datorită marginilor neregulate, este astăzi și mai realistă. Perfectă pentru a crea spații în exterior cu caracter natural și rustic, colecția este disponibilă în formate de 20×20 cm și 20×40 cm și cu grosimea mărită de 14 mm, care asigură prestații ridicate în materie de rezistență.