Grande, culorile antice ale naturii

timp de lectură minutele

Grande

În căutarea căldurii și confortului, vrem să trăim în spații din ce în ce mai flexibile și mai fluide, să avem posibilitatea de a ne cufunda în natură, cu texturile și culorile sale. Grande Marble Look interpretează această tendință, propunând o nouă gamă de plăci cu aspect de marmură prețioasă.

Problemele pe care le ridică spațiile noastre de locuit, din ce în ce mai fluide, cu delimitări între spațiile interioare și exterioare, între mediile de lucru și cele dedicate vieții cotidiene, din ce în ce mai neclare, sunt adesea rezolvate cu ajutorul materialelor, ce pot oferi continuitate între un mediu și altul, între interior și exterior, între podele și pereți.

Plăcile în format mare permit cele mai diverse răspunsuri la solicitările actuale de proiectare.

Colecția de gresie porțelanată Grande, cu grosime de 6 mm, are un format rectificat în dimensiunile 120×120, 120×240, 120×278 și 160×320 centimetri. Colecția este disponibilă în șase aspecte diferite (Stone, Marble, Concrete, Resin, Metal, Solid Color), care variază de la aspectul de piatră sau marmură la texturile de ciment și rășini, de la aspecte metalice la nuanțe saturate și omogene de culori compacte.

Frumusețea atemporală a marmurei este sursa inspirației pentru plăcile de gresie de ultimă generație și de înaltă tehnologie, în care nervurile și nuanțele celor mai nobile și rare esențe sunt reinterpretate, mai clare și mai durabile decât originalul.

Vibrațiile cromatice strălucitoare ale nuanțelor Onice Bianco și Sodalite Blu, Verde Aver și Sahara Noir se adaugă la interpretările mai clasice ale marmurei.

Plăcile în culoarea Onice Bianco, opaline și transparente, sunt traversate de nervuri neregulate în nuanțe deschise de maro și roșu ruginiu; legenda spune că onixul alb este piatra lui Venus, apărută dintr-o unghie a zeiței, dintr-o glumă a lui Cupidon. Aspectul prețios al pietrei din care se inspiră Sodalite a fost întotdeauna de necontestat; culoarea predominantă este albastrul peșterilor braziliene, iar plăcile reproduc acel aspect, fiind traversate de jocuri de linii și nervuri albe care se împletesc cu nuanțele deschise ale acestei esențe, ce se pot declina într-o gamă largă de nuanțe de albastru deschis. În Italia, în Alpi, găsim inspirația pentru Verde Aver, de culoarea sticlei, dominat întotdeauna de nervuri deschise, uneori de un alb strălucitor. Această călătorie printre epocile geologice și teritoriile care ne oferă o bogăție materială atât de veche, se încheie în Munții Jebel Aziz din sudul Tunisiei. Aici, carierele de marmură Sahara Noir, de un negru intens, traversate de nervuri aurii și de un alb palid, reprezintă, de milenii întregi, un simbol al bogăției și al luxului.

Această nouă gamă amplă de marmură colorată ce face parte din noua propunere Grande Marble Look, confirmă alegerea acestei abordări decorative, unde texturile nobile și rare devin protagonistele celor mai diverse medii, în armonie cu numeroasele game din catalogul Marazzi. Materialul favorizează hiper-decorativismul, dezvăluind o dimensiune complet sartorială și adesea surprinzătoare.

Printre variantele de marmură clasică din ampla gamă Grande Marble Look, variantele exotice extrem de căutate includ Golden White, Imperiale și Frappuccino, până la Statuario, Calacatta Vena Vecchia de inspirație toscană și Grigio Carnico, fără a uita de plăcile inspirate din terrazzo venețian, rezultate ale unor reinterpretări contemporane inedite.