Gresia antibacteriană care aduce laolaltă lemnul și piatra

timp de lectură minutele

Gresia antibacteriană care aduce laolaltă lemnul și piatra

Alba, colecția ecosustenabilă, cu o gamă variată de dimensiuni și suprafețe, utilizează noua tehnologie Puro Marazzi Antibacterial

Durabilitatea ecologică și garanția igienei și curățeniei reprezintă, în prezent, cerințe indispensabile pentru materialele ceramice. Marazzi răspunde cu noua colecție Alba, realizată în proporție de 40% din materiale reciclate.

Împreună cu colecția cu aspect de piatră Carácter, Alba pune în aplicare noua tehnologie antimicrobiană Puro Marazzi Antibacterial, capabilă să elimine cu până la 99,9% din bacterii și alte microorganisme dăunătoare.

Nu este vorba despre un proces fotocatalitic, ci despre un tratament cu ioni de argint, încorporat în procesul de producție înainte de arderea la 1200 °C.

Acțiunea antibacteriană devine o proprietate intrinsecă a materialului, testată conform celor mai stricte standarde internaționale, asigurând o protecție activă în orice condiții de luminozitate.

 

Alba combină o altă tehnologie exclusivă de la Marazzi, brevetul StepWise™, care face suprafața antiderapantă fină la atingere și ușor de curățat, astfel încât ceramica este potrivită pentru interior și exterior, precum și în medii cu grad ridicat de umiditate.

 

Alba este o colecție de gresie cu aspect de piatră în tonuri naturale și calde, disponibilă în culorile Blanco, Arena și Greige, concepute pentru a dialoga cu celălalt element important al colecției, șipcile cu aspect de lemn de stejar în nuanța aurie Roble. Acest dialog cromatic între piatră și lemn este compatibil cu două tipuri de suprafețe, naturală și texturată, și mai multe formate – 60×120 cm, 60×60, 30×60 în trei culori și 20×120 cm pentru șipcile Roble. Varietatea colecției permite proiectarea pardoselilor și placărilor verticale, care sunt animate prin juxtapunerea formatelor și multitudinea de dimensiuni ton pe ton sau în contrast. Pentru placare, Alba adaugă trei decorații pentru a conferi varietate expresivă pereților: structura tridimensională Walltone (30×90 cm), decorațiunea Talbot (30×90 cm), care amintește de dalele și plăcile terazzo tradiționale, precum și mozaicul în module de 30×30 cm, în culorile Blanco, Arena și Greige.

 

Colecția Alba este un instrument pentru designul interior, deoarece permite crearea de atmosfere foarte diferite. Un exemplu ar fi spațiile minimaliste, cu linii curate, obținute datorită continuității dintre pardoseli și pereți și formatului mare, care anulează rosturile și conferă suprafețelor un aspect omogen. De asemenea, este potrivită pentru utilizarea în încăperi mai tradiționale, în care aspectul de lemn creează o legătură cu materiale tradiționale. Prin declinarea aceleiași colecții, este posibil să se creeze atmosfere diferite și calde, capabile să exprime materialitatea pietrei și lemnului.

 

Alba oferă o continuitate a designului care este exprimată și prin tranziția dintre spațiile exterioare și interioare și, într-un mod mai general, în cele mai variate utilizări, de la spații domestice la spații din domeniul HoReCa.