Gresia ca soluție de mobilier

timp de lectură minutele

Gresia ca soluție de mobilier

Un material ecologic cu performanțe extraordinare în ceea ce privește rezistența mecanică și fizică, plăcile mari de gresie sunt din ce în ce mai folosite în cataloagele firmelor de mobilier. De exemplu firma Riflessi, prin masa Shangai, pune în valoare bogăția nuanțelor marmurei din colecția The Top.

Plăcile mari din gresie porțelanată încep să fie din ce în ce mai folosite pentru design interior și mobilier. Sunt utilizate nu numai pentru placări de pereți sau pardoseli, ci și pentru blaturi și backsplash-uri din bucătării, mese, uși și opțiuni nelimitate de amenajare personalizată pentru spații rezidențiale și comerciale. Plăcile mari din colecția The Top  de la Marazzi sunt o sursă de inspirație pentru arhitecți și designeri; de exemplu, firma Elli Design combină plăcile de gresie cu imprimarea aditivă (3D) într-un mod sustenabil. Acestea stimulează și creativitatea firmelor de mobilă, care folosesc din ce în ce mai mult materiale ceramice în soluțiile din catalog, cum ar fi pentru blaturile meselor și măsuțelor de cafea pentru interior și exterior.

Avantajele folosirii pe scară largă a acestui material sunt variate: plăcile de gresie porțelanată sunt rezistente la impact, la abraziuni, la tăiere, la căldură și la detergenți; au o suprafață impermeabilă, neporoasă, non-toxică și ușor de curățat; sunt ușor de întreținut deoarece se curăță rapid, fără să rămână urme. Realizate cu aspecte extraordinare de marmură, pietre, rășină și ciment, plăcile din colecția The Top reprezintă și o alegere ecologică pentru design.

Pe baza acestor premise s-a creat masa Shangai de la Riflessi, cu bază din aluminiu și blat din gresie porțelanată, fixă sau extensibilă, în cele mai variate forme: dreptunghiulară, pătrată, ovală și rotundă. Blatul este realizat din ceramică cu margini teșite stratificată pe sticlă, cu grosime de 12/15 mm și colțuri rotunjite. Printre variantele disponibile, regăsim plăcile The Top Marble Look Marazzi în culorile Sahara Noir și Sodalite Blu.

Așa a fost creat parteneriatul dintre cele două firme. „Colaborarea cu Marazzi”, arată Luigi Fammiano, președintele Riflessi, „se bazează pe o mare stimă reciprocă. În plus, performanțele deosebite și gama amplă de variante de culori propusă de Marazzi se potrivesc foarte bine cu abordarea Riflessi, orientată către realizarea de produse pe comandă și propunerea de elemente pe care clientul le poate personaliza. Utilizarea plăcilor mari ne-a permis să creăm mese de dimensiuni semnificative și să oferim o mare varietate de finisaje; acest aspect este important atât pentru spațiile comerciale, cât și pentru cele rezidențiale, și atrage foarte mult interesul clienților privați și al designerilor. De asemenea, calitatea blaturilor Marazzi permite utilizarea lor transversală, împreună cu cele mai înalte standarde în ceea ce privește calitatea ecologică a întregului proces de producție”.

Ce evoluție va avea gresia porțelanată în domeniul mobilierului? „Pentru modelul Shanghai, anticipăm versiuni din ce în ce mai originale, capabile să confere personalitate spațiilor, precum cea mai recentă versiune cu blatul cu vârfuri rotunjite, în finisaje inspirate de cele mai prețioase tipuri de marmură, și anume Sahara Noir și Sodalite Blu. La modul mai general, credem că gresia porțelanată poate avea din ce în ce mai multe aplicații în spațiile rezidențiale și nu numai, creând referințe și combinații între diferite elemente și conferind o notă de originalitate spațiului respectiv. În momentul de față, folosim gresia pentru blatul măsuțelor de cafea, console, dulapuri și bufete și evaluăm ideea de a o utiliza și pentru alte tipuri de mobilier și accesorii”.