Gresie cu aspect de ciment pentru restructurare magazin de plante medicinale în Saragoza

timp de lectură minutele

Gresie cu aspect de ciment pentru restructurare magazin de plante medicinale în Saragoza

Interioare minimale, mobilier din esențe lemnoase cu tonuri naturale și placări din gresie cu aspect de ciment: un amestec potrivit pentru un proiect cu tot confortul

La Salud este un mic magazin de plante medicinale în Saragoza, Spania, care după 40 de ani de activitate avea nevoie de un look nou și, mai ales, de spații mai mari pentru a veni în întâmpinarea cerințelor clienților săi.

Proiectul de restructurare al acestui spațiu comercial, dezvoltat pe două planuri, poartă semnătura biroului A54Insitu. Proiectanții, printr-o intervenție de design interior și arhitectonică, chiar dacă au păstrat spiritul activității comerciale, i-au pus în valoare spațiile pentru a extinde tipul de servicii oferite.

Rolul fundamental în utilizarea spațiilor îl are parterul proprietății, unde se desfășoară activitatea comercială și respectiva vânzare de produse biologice. În schimb, la subsol, datorită noului proiect, a fost prevăzută desfășurarea de demonstrații, evaluări personalizate, terapii/metode manuale, sesiuni de yoga și relaxare pentru grupuri mici.

Este colecția Memento a Marazzi , care oferă cheia corectă a înțelegerii acestor spații, în întregime dedicate bunăstării psiho-fizice. Cea care însoțește mobilierul minimalist, realizat din esențe de lemn cu tonuri deschise și naturale, este colecția Memento folosită în pardoseli cu rafinata nuanță Taupe. Această gresie cu aspect de ciment umple și decorează, textura ei reinterpretează frumusețea obiectelor artizanale din ciment, regăsind folosirea ideală în contexte metropolitane și contemporane.

În afara nuanței Taupe, utilizată aici, colecția include alte 4 culori pentru versiunea indoor, în suprafețele Naturale și Velvet și 3 pentru cea outdoor (de 20 mm grosime), dar și pentru a da formă camerelor tip loft și recuperării industriale, dar și cu variații sugestive pe temă, cum ar fi cabanele și alte contexte rurale de calitate.

Ph Estefanía Abad