Gresie cu aspect de majolică: Gama Lume îmbogățește colecția Crogiolo

timp de lectură minutele

Gresie cu aspect de majolică: Gama Lume îmbogățește colecția Crogiolo

lăcuțe tip majolică, lucioase și colorate, pentru interioare vesele cu un aer vintage

Majolica tradițională face parte din istoria arhitecturii italiene, fiind îndrăgită de multe persoane. Cu toate acestea, nu toată lumea este dispusă să accepte delicatețea acestui tip de plăci și să le acorde atenția adecvată. Acesta este motivul pentru care gresia porțelanată cu aspect de majolică este atât de populară: conferă, din punct de vedere estetic, un rezultat la fel de elegant și original, alături de ușurința de curățare și caracterul practic al gresiei, cu caracteristicile sale tehnice bine-cunoscute.

Lume este o colecție de plăci din gresie cu aspect de majolică care propune, încă o dată, neregularitatea plăcuțelor tradiționale realizate manual datorită unui studiu atent asupra smalțurilor și culorilor și datorită unei tehnologii de producție de ultimă generație; astfel, este capabilă să recreeze intensitatea cromatică și efectul texturat al majolicii. Gama Lume îmbogățește paleta stilistică a colecției Crogiolo, care include și colecțiile D_Segni Blend, D_Segni Colore, D_Segni Scaglie, D_Segni, Scenario și Zellige.

Demonstrându-și originalitatea și eleganța, colecția Lume a câștigat recent premiul Archiproducts Design Award pentru cel mai bun produs de design la categoria „Finishes” (Finisaje).

Colorate, lucioase, deliberat imperfecte, punctate și formând aureole: plăcile din colecția Crogiolo sunt unice, precum majolicile care le-au inspirat. Sunt disponibile în 6 culori vii și la modă: White, Black, Green, Blue, Musk și Greige.

Formatul original – 6 x 24 cm – permite montarea atât pe orizontală, cât și pe verticală, oferind suficiente posibilități de proiectare, potențate de marginile foarte drepte care permit limitarea rosturilor la minimum.

Creată din gresie, colecția Lume se poate monta chiar și pe pardoseală (în medii rezidențiale puțin circulate), dar, cu siguranță, cea mai potrivită utilizare a sa este la placarea pereților (atât în medii rezidențiale, cât și în medii comerciale), unde suprafața sa poate reflecta unicitatea efectelor texturate și jocurile intense de lumină și culoare tipice majolicii.