Gresie cu aspect de marmură și cărămizi mici strălucitoare: contraste inedite pentru spații interioare cu personalitate

timp de lectură minutele

Gresie cu aspect de marmură și cărămizi mici strălucitoare: contraste inedite pentru spații interioare cu personalitate

Crogiolo Lume și Allmarble, împreună în proiectul unei noi patiserii din Muntenegru

La proiectarea spațiilor interioare pentru încăperi și baruri, este adesea dificil de găsit combinația potrivită între placări și efecte de materiale. În funcție de cerințele clientului, se încearcă crearea atmosferei dorite și, în același timp, crearea unui spațiu interior cu efect sigur și atractiv pentru trecători.

În cadrul acestui proiect, o patiserie deschisă recent pe faleza cu aer caracteristic din Bar, în Muntenegru, s-a dorit crearea unui mediu care să poată atrage o clientelă variată, atât locală, cât și străină. Paleta aleasă este vie, în tendințe, în timp ce materialele variază de la ceramică la piatră, de la catifea la tapet de perete. De fapt, placările pereților și ale pardoselilor au fost decisive: în ansamblu, reușesc să creeze un spațiu plin de culoare și primitor.

Crogiolo Lume  și Allmarble se încadrează în proiect într-un amestec reușit al efectelor de materiale. Montarea Allmarble este originală; gresia cu aspect de marmură, în formatul 30×60, a fost aleasă în două culori, Statuario și Elegant Black pentru pardoseală, montate alternativ pentru a crea un decor cu dungi.
 

În contrast cu tonurile alb și negru de pe pardoseală și bar, culoarea explodează pe scaunele cu catifea verde, evocând tematica verde a tapetului de perete care acoperă unul dintre pereți și plăcile din gresie porțelanată din colecția Crogiolo Lume, alese în nuanța verde, în formatul lor original 6×24. O combinație inedită, ce conferă culoare și personalitate interioarelor.
Suprafața lucioasă a colecției Lume – câștigătoare a Archiproducts Design Awards – oferă continuitate strălucirii peretelui, care se continuă cu o marmură ce evidențiază sigla patiseriei.
 

Rezultatul este un local cu un impact sigur asupra trecătorilor, invitându-i să observe contrastul dintre culori și detalii prin ferestrele cu vedere la stradă. Un exemplu perfect al modului în care, uneori, contrastele originale între efectelor de materiale, nenumărate în prezent datorită potențialului gresiei porțelanate, contribuie la crearea spațiilor interioare cu personalitate puternică.

 

Design interior: Studio Art&Craft