Project Portfolio

Gresie cu aspect de seminato venețian pentru un local în stil tropical

timp de lectură: 3 minutele

Farmecul atemporal al gresiei cu aspect de seminato venețian - 1

La Palermo se deschide un mic restaurant hawaian, iar arhitecții aleg colecția Pinch

Restaurantul Poké Boll s-a deschis recent în centrul orașului Palermo, un loc plin de culoare care servește pokè la pachet; este un preparat specific hawaiian pe bază de pește crud care a devenit popular și în Italia în ultimii ani.


Proiectul de renovare a restaurantului a fost încredințat echipei de arhitecți din cadrul studioului Didea, care s-a ocupat de proiectul stilistic și de reorganizarea funcțională a spațiilor - o suprafață de aproximativ 60 mp ocupată anterior de o pizzerie. Cerința a fost aceea de a crea un local cu o aer exotic care să reinterpreteze, prin intermediul culorilor și atmosferei, peisajele tropicale.


Pentru obținerea acestui rezultat, designerii s-au concentrat pe culoare, strălucitoare și prezentă în toate spațiile localului, și pe decorațiunile vegetale, care caracterizează tapetul multicolor ales pentru pereți. Pentru a sublinia inspirația exotică, au fost utilizate, de asemenea, numeroase plante folosite și ca elemente de mobilier, atât suspendate, cât și fixate pe perete: obloanele de la intrare, de exemplu, au fost acoperite în întregime de vegetație, o idee oportună care pune în valoare intrarea în local, cu vedere imediată spre tejgheaua unde se pregătește poké-ul.


Dorința de a evoca atmosfere și suprafețe naturale i-a determinat pe arhitecți să opteze pentru gresia cu aspect de terrazzo din colecția Pinch, aleasă atât pentru pardoseală, cât și pentru placarea părții inferioare a pereților. Colecția este disponibilă în 5 culori care variază de la alb la negru: tonul de gri ales (Dark Grey) se potrivește în mod eficient cu atmosfera cu aer de junglă a localului și evidențiază culoarea albastru-cobalt folosită pentru elementele de mobilier și a cele arhitecturale. Farmecul seminato venețian, reinterpretat în gresie porțelanată, conferă restaurantului un aspect contemporan și în tendințe, sofisticat și în același timp informal.

 

Acreditări:

Proiect Studio Didea 

Fotografii: Serena Eller 

explorează colecțiile