Gresie cu aspect de seminato venețian pentru un local în stil tropical

timp de lectură minutele

Gresie cu aspect de seminato venețian pentru un local în stil tropical

La Palermo se deschide un mic restaurant hawaian, iar arhitecții aleg colecția Pinch

Restaurantul Poké Boll s-a deschis recent în centrul orașului Palermo, un loc plin de culoare care servește pokè la pachet; este un preparat specific hawaiian pe bază de pește crud care a devenit popular și în Italia în ultimii ani.

Proiectul de renovare a restaurantului a fost încredințat echipei de arhitecți din cadrul studioului Didea, care s-a ocupat de proiectul stilistic și de reorganizarea funcțională a spațiilor – o suprafață de aproximativ 60 mp ocupată anterior de o pizzerie. Cerința a fost aceea de a crea un local cu o aer exotic care să reinterpreteze, prin intermediul culorilor și atmosferei, peisajele tropicale.

Pentru obținerea acestui rezultat, designerii s-au concentrat pe culoare, strălucitoare și prezentă în toate spațiile localului, și pe decorațiunile vegetale, care caracterizează tapetul multicolor ales pentru pereți. Pentru a sublinia inspirația exotică, au fost utilizate, de asemenea, numeroase plante folosite și ca elemente de mobilier, atât suspendate, cât și fixate pe perete: obloanele de la intrare, de exemplu, au fost acoperite în întregime de vegetație, o idee oportună care pune în valoare intrarea în local, cu vedere imediată spre tejgheaua unde se pregătește poké-ul.

Dorința de a evoca atmosfere și suprafețe naturale i-a determinat pe arhitecți să opteze pentru gresia cu aspect de terrazzo din colecția Pinch, aleasă atât pentru pardoseală, cât și pentru placarea părții inferioare a pereților. Colecția este disponibilă în 5 culori care variază de la alb la negru: tonul de gri ales (Dark Grey) se potrivește în mod eficient cu atmosfera cu aer de junglă a localului și evidențiază culoarea albastru-cobalt folosită pentru elementele de mobilier și a cele arhitecturale. Farmecul seminato venețian, reinterpretat în gresie porțelanată, conferă restaurantului un aspect contemporan și în tendințe, sofisticat și în același timp informal.

 

Acreditări:

Proiect Studio Didea 

Fotografii: Serena Eller