<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/5455998644f1.css" type="text/css" media="screen, projection">

Design

Horeca: Lobby Hotel

timp de lectură: 2 minutele

Horeca: Lobby Hotel

Atunci când intri într-un hotel, mai ales în cele din orașele mari, vezi din ce în ce mai mulți oameni care lucrează și își împart timpul, stând în hol și spațiile comune care au devenit „destinație”.

Holul este un fel de piață închisă, mică și exclusivistă. Acesta atrage clienți din oraș și din hotel, care vin pentru a lua un aperitiv sau pentru o întâlnire de afaceri, și, de multe ori, atmosfera este seducătoare, tot un rezultat al unor interpretări rafinate ale identității și stilului local. Sursa de inspirație pentru această soluție de design interior provine de la clădirile mari din Orientul Mijlociu: un spațiu inundat de lumină naturală, care adăpostește holul cu recepția - un volum monolit, acoperit integral cu ceramică - și barul. Un spațiu de graniță între interior și exterior, public, însă rezervat și intim, în același timp.


Monolitul din recepție, acoperit cu plăci Sodalite Blu din colecția Grande Marble Look, în finisajul Lux, este orientat spre grandiosul hol, delimitat de un amplu perete de fundal definit de strălucirea formatului dreptunghiular 5X15, tot în culoarea Blu Lux din colecția Crogiolo Rice. Pe pardoseală, in schimb, s-a utilizat formatul mare al colecției Grande Concrete Look în nuanța Smoke.


Schimbare de registru pentru varianta a doua, acoperită cu plăci din colecția Mystone Travertino inspirată de Travertin în nuanța Silver combinată cu finisajul 3D, în aceeași nuanță. Pe pardoseală, noua colecție din șipci de gresie Oltre pune in valoare naturalețea esențelor de lemn, în culoarea Natural. Monolitul din recepție este placat cu Grande Metal Look Corten.


Concept and interior design: Alessandro Pasinelli Studio