Horeca: Patisserie

timp de lectură minutele

Horeca: Patisserie

Mâncarea este unul dintre elementele care, mai mult decât oricare altul, ne caracterizează viața, nu doar în ceea ce privește alegerile zilnice de consum, ci și în experiențele trecute, lăsând în mintea noastră amintiri plăcute și de neșters încă de la o vârstă fragedă

Printre locurile de care ne amintim cu cea mai mare plăcere, și pe care încă le frecventam cu emoția descoperirii, se numără patiseriile.
Sobrietatea și eleganța mobilierului acestor magazine erau destinate prezentării produselor expuse, acordându-se o mare atenție decorului. La începutul secolului al XX-lea, multe dintre aceste locuri și-au extins spațiile prin includerea unui colț pentru băutul cafelei; dinspre laborator veneau aromele deserturilor care se preparau acolo.

Previzualizarea designului pentru tema „Patiserie” este inspirată din aceste locuri atemporale, adesea situate în clădiri istorice din centrul orașului.
Spațiul este situat la parterul unei clădiri elegante din centrul unei capitale europene, unde ne putem relaxa și bucura de o experiență gustativă.

În ambele variante, colecția Crogiolo Rice este protagonista absolută. Formatele mici, luciul imperfect ce amintește de majolică, în culorile Grigio, Bianco, Natural Lux, acoperă coloanele și compun, într-o geometrie aleatorie, peretele din spatele tejghelei. Baza coloanelor și a pereților este placată cu plăci Grande Resin Look Rosa Cold Satin. Șipci din gresie Oltre, în nuanța Sand, completează designul acestui spațiu armonios.

În cea de-a doua versiune, tejgheaua și lambriurile, pe lângă coloane, sunt definite la bază de decorațiunea Leaf din colecția Crogiolo Rice. Partea din spate a barului, placată cu plăci Grande Resin Look Blu Cold Satin, confirmă nota coloristică predominantă, în contrast cu plăcile albe Mystone Ardesia, care acoperă pardoseala.

Concept and interior design: Alessandro Pasinelli Studio

Patisserie Crogiolo + Grande + Oltre

Floor: M9DN Oltre Sand 22,5×180 cm

Wall: M961 Crogiolo Rice Bianco Lux 15×15 cm
M963 Crogiolo Rice Grigio Lux 15×15 cm
M962 Crogiolo Rice Natural Lux 15×15 cm
M96N Crogiolo Rice Bianco Lux 5×15 cm
M96Q Crogiolo Rice Grigio Lux 5×15 cm
M96P Crogiolo Rice Natural Lux 5×15 cm

Kitchen top: M9D1 Grande Marble Look Onyx White Lux 120×278 cm
M9UE Grande Resin Look Rosa Silky 120×278 cm

Patisserie Crogiolo + Mystone + Oltre

Floor: M9DM Oltre Natural 22,5×180 cm

Wall: M963 Crogiolo Rice Grigio Lux 15×15 cm
M964 Crogiolo Rice Blu Lux 15×15 cm
M96Q Crogiolo Rice Grigio Lux 5×15 cm
M9HT Mystone Ardesia Bianco 120×120 cm

Kitchen top: M96V Crogiolo Rice Grigio Decoro Leaf Lux 5×15 cm
M9HT Mystone Ardesia Bianco 120×120 cm