Horeca: Poké Restaurant

timp de lectură minutele

Horeca: Poké Restaurant

Popularitatea preparatului numit poke a început acum câțiva ani, de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, din Insulele Hawaii, un paradis al surfingului și al mării fermecătoare, ajungând apoi în marile capitale europene: Londra, Paris, și chiar Italia.

Poke – care se pronunță cu accent pe a doua silabă – înseamnă, în limba hawaiiană, „tăiat în bucăți mari”, dar preparatul nu se rezumă doar la pește crud; toate ingredientele din spectaculosul bol în care se servește sunt la fel de importante. Bolul de poke a apărut în restaurantele de stradă, mici, simple; aceasta este sursa de inspirație pentru cele două variante propuse.

Prima versiune amintește de lumina și culorile tipice spațiilor din Insulele Hawaii, de unde provine tradiția poke.
Un design geometric din plăci cu aspect de rășină într-o paletă de culori calde, compacte și armonioase – Grande Resin Look Verde Scuro Cold Satin, Verde Chiaro Satin, Rosa Cold Satin și Rosso Cold Satin – în contrast cu caracteristicile materiale ale pardoselilor realizate cu plăci Grande Marble Look Ghiara Minuta Mix, și ale blaturilor realizate cu Grande Stone Look Ceppo di Gré Grey.

În cadrul celei de-a doua propuneri, culoarea este mai uniformă, dar rămâne, totuși, elementul caracteristic al spațiului. Peretele și blatul sunt acoperite cu plăci neregulate și irizate din colecția Crogiolo Rice în culoarea Blu Lux și în decorațiunea Blossom Lux, tot într-o nuanță de albastru. Peretele din Grande Resin Look Beige Satin este în armonie cu pardoseala din plăci Mystone Ceppo di Gré, în culoarea Grey.

 

Project & Styling: Alessandro Pasinelli Studio

Poké Restaurant – Grande

Floor: M877 Grande Marble Look Ghiara Minuta Mix Rett. 120×120
Wall: M90L Grande Resin Look Verde Chiaro Satin Rett. 120×120
M7GW Grande Resin Look Rosa COld Satin Rett. 120×278
M7GY Grande Resin Look Verde Scuro Cold Satin Rett. 120×278
M7GX Grande Resin Look Rosso Cold Satin Rett. 120×278
For the top: M10U Grande Stone Look Ceppo di Gré Grey 162×324 12 mm

Poké Restaurant – Rice + Mystone + Grande

Floor: M9EZ Mystone Ceppo di Gré Grey Rett. 60×120 6 mm
Wall: M9J9 Crogiolo Rice Decoro Blossom Lux 15×15
M96R Crogiolo Rice Blu Lux 5×15
M7GT Grande Resin Look Beige Satin Rett. 120×278
For the counter: M964 Crogiolo Rice Blu Lux 15×15