Horeca: Rooftop

timp de lectură minutele

Horeca: Rooftop

Orașele au redescoperit a cincea fațadă, acoperișurile.

Graba de a construi pe verticală a contribuit la dorința de a vedea un orizont urban nou și diferit. Multe acoperișuri plate sau etaje de serviciu au fost transformate în terase frumoase, iar în cazul restaurantelor și hotelurilor, în baruri pe acoperiș: priveliști uluitoare, cocktailuri sofisticate și bucătărie rafinată. Aceasta este formula folosită de multe dintre cele mai cunoscute cluburi din marile orașe, care și-au transformat etajele superioare și terasele în zone de living și grădină în aer liber.

În această primă versiune, spiritul este mai urban și mai contemporan.  Decorațiunile din colecția Crogiolo Rice (Blossom și Leaf) în finisajul Lux și în formatul mic pătrat al Crogiolo Rice Grigio Lux, definesc barul și tejgheaua. Pardoseala din zona barului este amenajată cu șipci ale colecției cu aspect de lemn Oltre, în culoarea Sand. Pentru spațiul în aer liber a fost ales finisajul texturat al plăcilor Mystone Ceppo Di Gré Grey.

Montajul colecției Grande Marble Look, care are ca sursă de inspirație marmura, plasează această a doua propunere în afara unei conotații temporale. 
Grande Marble Look Verde Aver, Capraia, Frappuccino, Calacatta Vena Vecchia, Onyx White, toate în finisajul Lux, proiectează suprafețele pardoselii și ale barului, în contrast cu peretele mare decorat cu formatul mic al colecției Crogiolo Lume Green. Pentru pardoseala exterioară au fost alese șipcile de gresie cu aspect de stejar din colecția Vero, finisaj Grip.

Concept and interior design: Alessandro Pasinelli Studio 

Rooftop A – Rice + Oltre + Mystone

Floor: M9DN Oltre Sand 22,5×80 cm
M9JF Mystone Ceppo di Gré Grey 120×120 cm

Wall and bar block: M9JD Crogiolo Rice Decoro Blossom Lux 15×15 cm
M96Q Crogiolo Rice Grigio Lux 15×15 cm
M963 Crogiolo Rice Grigio Lux 15×15 cm

Rooftop B – Grande + Vero + Lume

Floor: M9D0 Grande Marble Look Verde Aver Lux 120×278 cm
M0ZP Grande Marble Look Capraia Faccia A Lux 160×320 cm
M105 Grande Marble Look Golden White Lux 160×320 cm
M10D Grande Marble Look Frappuccino Lux 160×320 cm
M7GF Grande Marble Look Calacatta Vena Vecchia Lux 160×320 cm
M7CN Vero Rovere Grip 20×120 cm

Wall: M6RQ Crogiolo Lume Green Lux 6×24 cm
M9D0 Grande Marble Look Verde Aver Lux 120×278 cm

Bar block: M9D1 Grande Marble Look Onyx White Lux 120×278 cm