Horeca: Wine Bar

timp de lectură minutele

Horeca: Wine Bar

Conceptul de enotecă sau wine bar a dobândit, de mai mulți ani, o nouă valență, aceea de loc unde se poate învăța. Evident, există o singură materie: vinul. Persoana din spatele tejghelei are, adesea, pregătire corespunzătoare și, de cele mai multe ori, sarcinile sale nu se limitează la vânzarea sticlelor sau la turnarea vinului în pahare.

Din ce în ce mai des, aceasta devine și profesor pentru clienți și oaspeți, o persoană care îi ajută să-și îmbogățească cultura enogastronomică.
Un wine bar nu poate fi decât un loc primitor, conceput pentru iubitorii și cunoscătorii de vinuri, similar unei biblioteci, un loc în care se pot afla mai multe despre această băutură nobilă. Memoria spațiilor culturale a inspirat inserarea unor pereți despărțitori, asemănători cu cei ai unei biblioteci, dar concepuți pentru expunerea sticlelor.

Prima versiune
Peretele mobilat este placat cu colecția Grande Marble Look Verde Aver, în versiunea Lux. Zona barului și tejgheaua sunt placate cu Grande Resin Look Verde Chiaro. Peretele din spate este inspirat de suprafețele mari postindustriale, fiind montate plăci mari din colecția Grande Metal Look Corten. Pardoseala realizată cu plăci Mystone Ceppo di Gré Greige conferă acestui spațiu o dimensiune atemporală, tradițională și contemporană în același timp.

Pentru cea de-a doua previzualizare, Mystone Travertino, de asemenea în finisajele speciale Botanico și 3D, acoperă peretele mare din spate în contrast cu vitrina din sticlă pentru vinuri. Pentru tejgheaua barului, au fost alese plăcile Grande Solid Color Look Black Satin, în timp ce colecția în șipci cu aspect de lemn Oltre, în nuanța caldă Caramel, completează pardoseala.

Project & Styling: Alessandro Pasinelli Studio

Wine Bar – Mystone + Grande

Floor: M9EX Mystone Ceppo di Gré Greige Rett. 120×120 6 mm

Wall: M9D0 Grande Marble Look Verde Aver Lux Rett, 120×278
M99X Grande Metal Look Corten 162×324 12 mm
M9D6 Grande Metal Look Corten 160×320 6 mm

For the counter top: M90L Grande Resin Look Verde Chiaro Rett. 120×120

Wine Bar – Grande + Mystone + Oltre

Floor: M9DP Oltre Caramel Rett. 22,5×180

Wall: M9P5 Mystone Travertino Classico Pannello Botanico 120×120
M99Q Mystone Travertino Classico Rett. 90×180
M9HP Mystone Travertino Classico Struttura 3D Rett. 60×120

For the counter top: M11U Grande Solid Color Look Black Satin 162×324 12 mm