Project Portfolio

Hotel Bellariva: o structură din Trentino proiectată conform standardelor cele mai actuale din domeniul construcțiilor ecologice

timp de lectură: 4 minutele

Clădire Eco și Gresie Exterior și Interior la Hotel Bellariva - 1

Ceramicele și gresiile Marazzi acoperă spațiile interioare și exterioare

În față, lacul Garda, în spate, Alpii: în acest context se găsește Hotelul Bellariva, o unitate de cazare de înalt nivel, proiectată de firma de arhitectură Studio Guerreschi Associati.

Construit în întregime conform regulilor construcțiilor ecologice, hotelul este o structură din lemn, de patru etaje, finalizată în timp record și realizată conform standardelor cele mai actuale din domeniul construcțiilor durabile.

Structura reunește o parte dintr-un edificiu existent și o nouă construcție în întregime din lemn, proiectată pentru a optimiza la maxim economia de energie a întregului complex.

Proiectanții au ales pentru finisajele exterioare și interioare diferite materiale, toate de înaltă calitate, printre care colecții de ceramică și gresie porțelanată semnate Marazzi, selectate pentru caracteristicile lor de durabilitate, rezistență și pentru estetica apropiată de materialele naturale: în special lemn și piatră.

Pentru suprafețele comune și cu circulație frecventă ale întregii structuri, a fost aleasă gresia cu aspect de piatră Mystone Ardesia. Modelul Cenere cm, montat în format 75x75, împreună cu șipci de culoare mai închisă din aceeași colecție: este vorba despre o gresie porțelanată tehnică ce asigură prestații ridicate și o rezistență puternică la uzură în medii foarte aglomerate, cum ar fi cele publice și de primire, certificată Ecolabel: marca calității ecologice a Uniunii Europene, care indică materialele caracterizate de un impact redus asupra mediului în timpul întregului ciclu de viață.

În acest caz, gresia cu aspect de lemn, a fost aleasă și pentru pardoseala camerelor hotelului: Treverkhome al companiei Marazzi, o imitație perfectă a lemnului natural, căruia îi evocă și senzația tactilă, dar cu caracteristici tehnice cu siguranță mai înalte în materie de întreținere ușoară și rezistență.

Și colecția Treverkhome deține certificarea Ecolabel, ca gresia SistemN aleasă pentru pardoseala băilor.

În toate băile hotelului, la pardoseală, găsim tocmai gresia tehnică SistemN de culoare Tortora și la placarea pereților, colecția de gresie Stone_Art, cu grosime subțire în format mare, aleasă și în versiunea tridimensională Move pentru a diferenția și caracteriza zona dușului printr-un efect plăcut vizual și tactil.

În schimb, frumoasa terasă exterioară a fost rezolvată cu gresie cu aspect de lemn Treverkmade20: o alegere frumoasă din punct de vedere estetic și funcțional datorită suprafeței antiderapante și inalterabile sub acțiunea agenților atmosferici și grosimii puternice de 20 mm, care face pardoseala extrem de rezistentă.