Hotel Bullitt, farmecul stilului industrial într-un boutique hotel în inima Belfastului

timp de lectură minutele

Hotel Bullitt

Care sunt caracteristicile unui boutique hotel?

Care sunt caracteristicile unui boutique hotel?

Este o structură de primire cu design cu mare personalitate, cu un concept original studiat în detaliu, este un hotel independent de marile lanțuri hoteliere; se găsește într-o locație deosebită, într-un centru istoric sau într-o zonă în vogă a orașului. Deseori are un rooftop în care să se poate servi o băutură, observând linia orizontului sau panorama.

Toate elementele prezente în Hotel Bullitt, boutique hotelul din inima Belfastului proiectat de biroul Ado Architects.

Hotelul a fost creat dând o viață nouă unei clădiri de birouri care datează de la jumătatea secolului trecut: interioarele reiau stilul industrial specific loft-urilor scoase din uz și apoi recuperate, reinterpretat cu detalii insolite și rafinate. Paletele de culori alternează teracota clasică cu accente în tonalități la modă, precum albastru petrol și culoarea piersicii, împreună cu detalii în finisaje metalice.

Protagonista proiectului este cărămida la vedere, material la modă, dar și tipic arhitecturilor irlandeze, de la casele terasate clasice georgiene cu fațadele lor din cărămidă la vedere, la clădirile industriale.

Ceea ce conferă caracterul distinct industrial al Hotel Bullitt este chiar pardoseala cu mici cărămizi în nuanțele de tonalități ale teracotei: este vorba despre gresia Terramix de la Marazzi. Disponibilă în diverse colorații (Beige, Bianco, Marrone și Nero), Terramix a fost montată în acest proiect în variante maro și alb, pentru a placa pardoseala și, respectiv, o parte din pereți.

Arhitecții au ales o gresie Marazzi și pentru acoperișul hotelului: Babel este rooftop-ul cel mai amplu în Irlanda și beneficiază de o terasă panoramică mare, de pe care se pot vedea acoperișurile Belfastului.

Pardoseala terasei a fost placată cu Allmarble20, gresia cu aspect de marmură presată, special proiectată pentru pardoselile exterioare. Ideală pentru spații exterioare, chiar și foarte aglomerate, AllMarble are plăci cu dimensiuni 40×120 cm, care se pot monta cu adeziv sau pe uscat pe pietriș, iarbă sau nisip.

Călătoriți cu noi în Belfast cu ajutorul galeriei fotografice