Hotel Du Lac: panoramă și interioare personalizate ce oferă o stare de bine

timp de lectură minutele

Hotel Du Lac: panoramă și interioare personalizate ce oferă o stare de bine

Studioul 41 Interior & Design proiectează extinderea cunoscutului hotel din localitatea Limone sul Garda. Un proiect complet, de la mobilierul personalizat la detaliile finisajelor, unde ceramica joacă un rol important

Într-un punct între cer și apă, în Limone sul Garda, studioul de arhitectură 41 Interior & Design din Verona se ocupă de extinderea Hotel du Lac.
Modernizarea structurilor existente nu înseamnă doar adaptarea acestora la gustul și solicitările de servicii contemporane, ci și încorporarea elementelor noi într-un mod sustenabil, fără a le perturba pe cele existente, și îmbunătățirea performanțelor generale.

Restructurarea a inclus un studio și 14 dormitoare de la parter și primul etaj, al căror design interior s-a concentrat pe alegerea finisajelor.

„Ne-am implicat în acest proiect de la bun început, ceea ce ne-a permis să trasăm o linie de proiectare unică, bazată pe explorarea materialelor, culorilor și efectelor luminoase”, relatează reprezentanții 41 Interior & Design. Intervenția respectă și evocă contextul lacului Garda, cu relația sa specială dintre apă și lumină.
Astfel, în ceea ce privește camerele, s-a acordat o atenție deosebită proiectului luminotehnic; „realizat în totalitate cu spoturi și decupaje cu LED-uri încastrate în tavanele false, creează efecte de lumină care variază în funcție de nevoile oaspeților, oferind scenarii unice în diferite momente ale zilei”, explică proiectanții.
Toate piesele de mobilier au fost proiectate și realizate la comandă de către 41 Interior & Design; paturile cu somieră, fotoliile și canapelele au o geometrie simplă, care pune în valoare țesăturile în culori uni, ce evocă culoarea nisipului și albastrul lacului, pe un fundal mai neutru, de culoare gri porumbel. Proiectanții au acordat o atenție specială finisajelor pereților.

În studio, un spațiu de aproape 70 de mp divizat în partiții simple, care îți permit să întrezărești diferitele zone ale spațiului, apar florile colorate ale decorațiunii Gipsy din cadrul colecției Alchimia Marazzi. În dormitoare, tapetul cu modele geometrice acoperă interioarele dușurilor și apoi continuă în zona de relaxare.
Pereții sunt placați cu ceramică: de la plăci extra-large cu grosime subțire, din gresie porțelanată din colecția Grande Marble Look (finisaje Imperiale și Saint Laurent, 120 x 240 cm – utilizate și pentru placarea rafturilor în continuitate cu pereții) la cele ale liniei Alchimia (60 x 180 cm), cu textură inspirată din micro-cimenturi. Apar chiar și formatele mai mici ale liniei Lume cu colecția Crogiolo (6 x 24 cm), pentru suprafețe cu un luciu aparte, ce conferă încăperilor un aspect vibrant.

Pentru pardoseală, în studio s-a folosit linia Vero (22 x 180 cm) de la Marazzi, inspirată de stejarii naturali, iar în dormitoare, texturile fine și neregulate ale Grande Concrete Look (120 x 120 cm).

La exterior, s-a folosit colecția Powder cu aspect de ciment (finisaj Smoke, 60 x 60 cm).

„Cu Marazzi, a fost dragoste la prima vedere”, continuă proiectanții; „am utilizat materialele lor pe scară largă pentru a conferi interioarelor un stil italian, în care luxul noilor camere îi întâmpină pe oaspeți și îi face să viseze”.