Hotel Innovation: la Host, noua ospitalitate începe de la recepție

timp de lectură minutele

Hotel Innovation: la Host

Instalația, semnată de Marco Acerbis și acoperită de o suprafață continuă cu finisajele Allmarble Elegant Black și Grande Marble Look Golden White, a pus în scenă un concept spațial care reflectă asupra vocației publice și private ale recepțiilor hoteliere

Considerația pe care multe hoteluri metropolitane o acordă holului de intrare, de obicei puțin frecventat în afara recepției oaspeților, chiar dacă au un amplasament favorabil în centrele urbane, a fost punctul de la care s-a plecat pentru dezvoltarea conceptului „HI – Hotel Innovation”, amenajare care s-a putut vizita la Host, târgul internațional al industriei hotelirere, la Milano.

Spațiul hotelier, inclusiv pentru structuri de dimensiuni mici și medii, destinate aproape exclusiv sectorului privat, are din ce în ce mai multă nevoie de a include zone dedicate unei clientele publice și diferite de cea cazată în interior.

Se obișnuiește ca holurile să se transforme în spații integrate zonelor urbane limitrofe și să fie structurate pentru a face accesibile noi servicii, pentru o multitudine de clienți, cu nevoi tot mai variate. Această tendință implică și hotelurile de dimensiuni mici și foarte mici.

În instalația de la Host, holul cu funcție unică și închis publicului a fost înlocuit cu un proiect de design al spațiului multifuncțional, deschis și disponibil unei clientele vaste, care se adaptează schimbărilor de destinație de care are nevoie acest loc pe durata unei zile.

Recepția este vârful icebergului; reflecțiile echipei de lucru s-au extins la toate spațiile dedicate ospitalității. Plecând de la considerații care au dus la surprinzătorul spațiu expus, se pot dezvolta ipoteze de proiect care să repoziționeze recepțiile supuse reproiectării în lumea ofertei hoteliere cu o evoluție tot mai rapidă.

Un birou de dimensiuni ample și cu aspect puternic sculptural, poziționat în centrul standului, a eradicat ideea de „în față și în spate”, tipică zonei destinate recepției, pentru a se concentra pe „centru, împrejur”. Un blat multifuncțional permite și organizarea unui spațiu pentru bar și degustări. Toate suprafețele au fost acoperite cu plăci de gresie porțelanată Marazzi, cu finisajele Allmarble Elegant Black și Grande Marble Look Golden White; aspectul de marmură secondează coerența estetică și spațială, permițând soluții personalizate infinite.

 Și chiar „împrejurul” acestui birou renovat, comodele zone de lounge, cu scaune și lămpi proiectate special pentru acest spațiu de concepție inovatoare, permit savurarea momentelor de relaxare și a timpului de lucru.

La conceptul și realizarea instalației au lucrat arhitectul Marco Acerbis, care a urmărit dezvoltarea proiectului și partea de inginerie, Nimar Industry – care a avut calitatea de contractor general – și a realizat amenajarea, găsind în Marazzi un partener ideal pentru experimenta cu dimensionări și montaje pe suprafețe mari. Agenția Gusto IDS s-a ocupat de comunicarea vizuală, de denumirea conceptului și de site-ul web www.hotel-innovation.it.

 

Styling Contimarchetti Studio

Credit Photo Andrea Martiradonna