Hotel Seehof, în Alpi, un proiect inovativ de integrare perfectă a naturii și arhitecturii

timp de lectură minutele

Hotel Seehof

Hotel Seehof este un exemplu excelent de restructurare conștientă și perfect integrată în natură.

Hotel Seehof este un exemplu excelent de restructurare conștientă și perfect integrată în natură. Structura, de fapt, administrată de o familie, a fost renovată și extinsă cu un proiect de către biroul Noa, atât de inovativ încât a meritat mențiunea de onoare a categoriei Hospitality la prestigiosul The Plan Award.

Tema care stă la baza intervenției este peisajul alpin și legătura profundă dintre arhitectură și acesta. Hotelul se află în Naz-Sciaves, aproape de Bressanone, pe un platou cu vedere la un lac de munte: noul proiect pune în valoare natura, făcând-o parte integrantă din structură, printr-o serie de soluții spațiale și estetice inedite.

Exteriorul a fost proiectat pentru a crea un dialog constant cu peisajul: noul centru wellness, construit în fața lacului, este structurat în acoperișuri verzi înclinate, curți interioare, zone de relaxare cufundate în verde și o piscină infinită care pare a fi parte a lacului.

Și interioarele celebrează natura și o fac protagonista experienței de ospitalitate și confort oferită de hotel.

Tema principală este reprezentată de elementele din cupru – lămpi, piese de mobilier, accesorii – inspirate din vechile conducte din cupru, care erau utilizate pe vremuri în cultivarea livezilor de meri din zonă. Cuprului i-au fost alăturate apoi materiale strict locale, precum piatra și lemnul, care, împreună cu țesături și texturi naturale, creează o ambianță plăcută, modernă și în dialog perfect cu peisajul.

Gresia Marazzi din colecția Clays cu aspect de teracotă și ciment, aleasă pentru pardoseala restaurantului și a centrului wellness, se îmbină perfect cu materialele alese de proiectanți și cu acest context particular cu spirit autentic și, în același timp, contemporan. Alături de zona wellness se află piscina, placată cu Monolith, gresia cu aspect de piatră, antiderapantă, perfectă pentru spații umede, de exemplu, marginile piscinei.

Vă invităm să vizitați în mod virtual Hotel Seehof cu ajutorul galeriei noastre fotografice.