Idei pentru placarea băii: hexagoane, ce pasiune!

timp de lectură minutele

Idei pentru placarea băii: hexagoane

Plăci hexagonale pentru a da stil și personalitate pereților băii tale

În mare vogă în prezent, plăcile hexagonale trimit înapoi în trecut, în era răspândirii cimentului. La mijlocul secolului XIX s-a pus la punct o tehnică inovatoare, fără coacere, pentru producția de plăci: de la cementine, produse din ciment presat, la plăcile terrazzo, care conțin și fragmente de piatră și marmură naturală de diferite culori și dimensiuni.

În acea vreme, unul din formatele cele mai răspândite pentru cementine era chiar hexagonul. Dar să ne întoarcem în prezent: plăcile hexagonale sunt din nou la modă, reinterpretate de noile tehnologii – nu mai este ciment presat, ci gresie porțelanată – și de gustul contemporan.

Plăcile hexagonale se pot utiliza în toate camerele casei pentru că au o formă în sine decorativă și versatilă, adaptată unor stiluri de amenajare diferite: minimalist, clasic, vintage, shabby chic sau rustic. Ne vom concentra, însă, aici pe unele idei de acoperire a pereților băii. Nu doar că oferă un rezultat estetic aliniat stilului tău, dar plăcile hexagonale pentru acoperirea pereților băii trebuie să fie funcționale: impermeabile, ușor de curățat și rezistente la detergenții pe care îi folosești pentru igienizarea camerei.
 

Idei pentru placarea băii cu plăci hexagonale cu aspect de ciment

Pentru o baie modernă – chiar minimală, dar nu rece – se poate opta pentru o acoperire cu plăci hexagonale care alternează plăci monocolore și decorate. Orientează-te spre plăci de formă hexagonală în tonuri neutre de gri și bej: extrem de rafinate.

Cu plăcile hexagonale decorate – singure sau în combinație cu cele în culoare solidă – poți evidenția o porțiune a băii, precum peretele de deasupra chiuvetei sau zona de duș. Colecția de plăci din gresie porțelanată aspect de ciment Clays de la Marazzi propune plăcile hexagonale de 21×18 cm în culoare solidă și decorate, cu motive geometrice și florale de tip cementina, în tonuri moi în culoari Cotone, Conchiglia, Sabbia, Lava și Terra.

Pentru pardoseala băii poți alege tot plăci hexagonale sau o geometrie diferită, rectangulară sau pătrată, sau, eventual, un efect de diferențiere.

 

Idei pentru placarea băii cu plăci hexagonale cu aspect de teracotă

Dacă în baia ta preferi să dai o notă foarte caldă, te poți orienta spre plăcile hexagonale cu aspect de teracotă. Plăcile din gresie porțelanată tip teracotă nu sunt neapărat legate de atmosfera tradițională, clasică sau rustică, ci se pretează foarte bine la amenajarea băii – și nu numai – în stil contemporan.

Poți acoperi integral pereții băii cu plăci hexagonale cu decorațiuni minore, fără a le alterna cu culoare solidă, pe aceasta din urmă o poți folosi, în schimb, pentru podea, tot în formă hexagonală.

În Cotti d’Italia, colecția de gresie porțelanată aspect de teracotă de la Marazzi, vei găsi plăcile hexagonale de 21×18 cm în tonuri clasice – roz, bej, teracotă și maro –, atât culori solide, cât și ornate cu motive delicate tip țesătură.
 

Idei pentru placarea băii cu plăci hexagonale cu aspect de marmură

Marmura este materialul prin excelență. Cu marmorările sale policrome, îmbracă baia într-o eleganță luminoasă atemporală, iar gresia porțelanată o propune din nou într-un mod realist, chiar sub forma plăcilor hexagonale.

Dacă dorești o baie somptuoasă, poți să apelezi chiar la plăcile hexagonale cu aspect de marmură din colecția de gresie porțelanată Allmarble de la Marazzi, sugerate în diferite tonuri deschise și închise, mai mult sau mai puțin uniforme în funcție de marmura de la care se inspiră. Sunt perfecte pentru placarea pardoselii, pentru acoperirea unui sau mai multor pereți sau doar pentru delimitarea cabinei de duș.

Gama de plăci hexagonale Allmarble este îmbogățită de versiunile decorate – foarte căutate cu forma lor cu 6 laturi care se descompune într-un cub sau un sistem de cuburi – care se pot alege pentru a da o notă și mai specială suprafețelor din baie.