Incluziune fără limite

timp de lectură minutele

Incluziune fără limite

Spații în care coexistă destinații și noi moduri de locuire, fără soluții de continuitate între interior și exterior. În cadrul campaniei publicitare internaționale Marazzi, noile colecții exprimă o idee de viață armonioasă: combinații infinite de suprafețe din gresie porțelanată care îndeplinesc atât cerințele estetice, cât și funcționale de proiectare a unor spații coordonate, durabile, sigure, a căror fiabilitate tehnică este garantată în cele mai diverse aplicații și destinații de utilizare.

Casa este locul în care avem nevoia primordială de a ne simți bine, de a fi protejați, liniștiți inclusiv de relația sentimentală pe care o construim cu mobilierul și materialele care ne înconjoară. Spațiile de locuit și-au pierdut de mult timp vocația de spații unifuncționale, devenind medii fluide, în care coexistă destinații și noi moduri de locuire, fără soluții de continuitate între interior și exterior.

Fie că sunt folosite în interior sau în exterior, de la living la baie, de la placarea bucătăriei la mobilier, texturile The Top permit aplicații sofisticate și foarte ușor de personalizat.

„În amenajarea acestui spațiu”, arată Chiara Ormelli și Massimo Colonna, fondatorii colectivului Il Magma, care a creat proiectul, „ne-am jucat cu <<ieșirea din parametri>>, subliniind volumele care se potrivesc perfect cu materialitatea colecției de plăci The Top și, de asemenea, cu versatilitatea gresiei porțelanate, care în prezent poate fi folosită pentru a defini toate suprafețele – de la suprafețe de lucru la placări pentru pereți și pardoseli, de la ușile dulapurilor de depozitare la suprafețe de mobilier – ceea ce ne permite să experimentăm o gamă largă de limbaje și soluții, fără a lua în considerare delimitările dintre interior și exterior”.

Elementul central al încăperii este o bucătărie deschisă independentă, caracterizată de trei blocuri placate în întregime în gresie porțelanată; pentru cel central, unde se află plita cu inducție, s-a folosit The Top Stone Look Travertino, iar pentru cele două laterale, cu chiuvetă și blat de lucru integrate, a fost aleasă The Top Marble Look Verde Borgogna. Masa rotundă, concepută de designeri, este realizată din Stone Look Granito Black 12 mm, o suprafață cu un aspect material foarte pronunțat, plăcută la atingere. Pe pardoseală se găsesc plăci Stone Look Limestone Ivory.

Dialogul material dintre spații și elementele arhitecturale, cum ar fi cel dintre camera de zi și bucătărie, păstrează continuitatea acesteia, depășind limitările legate de rezistența la impact și la pete.

Suprafețele din The Top Stone Look Travertino sunt, de asemenea, tratate cu Puro Marazzi Antibacterial, o tehnologie premium încorporată în procesul de producție care protejează suprafețele prin eliminarea a până la 99,9% dintre bacterii și alte microorganisme dăunătoare. O soluție ideală pentru asigurarea igienei în spațiile umede, precum și pentru placarea blaturilor de bucătărie, a chiuvetelor și a meselor care intră în contact cu alimentele.