KBB Birmingham: premiul pentru cel mai bun stand revine companiei Marazzi

timp de lectură minutele

KBB Birmingham: premiul pentru cel mai bun stand revine companiei Marazzi

Juriul premiază cu unanimitate de voturi originalitatea spațiului expozițional proiectat de Marco Acerbis

Spațiul expozițional Marazzi proiectat de arhitectul Marco Acerbis pentru salonul KBB la Birmingham (Marea Britanie), târgul de referință din Europa în ceea ce privește inovațiile de produs pentru bucătării, băi și dormitoare, a primit premiul „Best Kitchen Stand Award”.

Juriul a apreciat în mod deosebit originalitatea proiectului, care pune în valoare noile destinații de utilizare a plăcilor mari din gresie porțelanată, realizate cu tehnologii exclusive de ultimă generație. Arhitectul Acerbis explică: „Spațialitatea este jucată într-o modalitate care să creeze analogii și diferențe, astfel încât să îmbogățească vizita la stand și să arate particularitatea soluțiilor posibile pe care le poate oferi utilizarea gresiei porțelanate”.

Pivotul și centrul spațiului reprezintă un volum cu o formă sofisticată, format din două module – unul mai mare, care simulează un blat de bucătărie, celălalt, mai mic, o recepție – și o baie elegantă complet realizată cu plăci de gresie cu aspect de marmură Marazzi The Top, noul proiect creat special pentru realizarea suprafețelor de lucru, a backsplash-urilor, a meselor și a opțiunilor infinite personalizate pentru spații rezidențiale și comerciale. 

Pereții standului sunt acoperiți cu plăci mari de gresie porțelanată cu grosime redusă Marazzi Grande Marble Look, și cu Crogiolo Lume, o colecție care reinterpretează în gresie frumusețea cărămizilor mici de tip majolică realizate manual, dense în smalț, foarte lucioase și imperfecte. Pentru pardoseală, însă, a fost aleasă colecția Vero, o imitație perfectă din gresie a șipcilor mari din stejar natural și a plăcilor extra-large Grande Marble Look Ghiara Minuta Mix, o lectură a terasei venețiene unde pietrișul este un amestec de marmure colorate care conferă acestei gresii o estetică deosebită.