News

La Ceramica e il Progetto 2018: două proiecte realizate cu gresie porțelanată Marazzi

timp de lectură: 2 minutele

La Ceramica e il Progetto 2018: două proiecte realizate cu gresie porțelanată Marazzi - 1

Sediul Prysmian Group și Colegiul Universitari Einaudi din Torino sunt două proiecte câștigătoare ale celei de a șaptea ediții dedicate celor mai bune realizări arhitectonice cu plăci de ceramică Made in Italy

Miercuri 4 iulie, la Scuola Grande din San Giovanni Evangelista la Venezia, a avut loc premierea lui La Ceramica e il Progetto (Ceramica și Proiectul), concursul de arhitectură care premiază cele mai bune proiecte realizate în Italia și în străinătate cu plăci de ceramică italiene, ajuns la a șaptea ediție.

La categoria instituțională, premiul a fost adjudecat de noul sediu al Prysmian Group din Milano al arhitectului Maurizio Varratta, realizat cu o colecție personalizată cu aspect de țesătură de la Marazzi.

Trama fină și insolită a colecției de gresie utilizată pentru proiect permite crearea, în interiorul volumelor vitrate ale serelor și în jurul suprafețelor organizate la verde sau tratate cu pardoseală din parchet, un cadru grafic prezentat într-o culoare antracit.

Juriul, compus din Mario Cucinella, Fulvio Irace, Aldo Colonetti și Confindustria Ceramica, a acordat și o mențiune Colegiului Universitar Einaudi din Torino, realizat de biroul MAT Moretto Architettura cu trei diferite colecții Marazzi.

Două aspecte de piatră, Stonehenge și Soho, aceasta din urmă câștigătoarea în 2010 a mențiunii de onoare a Compasso d’Oro a Asociației pentru Desen Industrial, dialoghează cu gresia cu aspect de lemn Treverk și, împreună, se armonizează cu vitratele și cu diferite culori care despart diferitele spații ale colegiului.