Living & Kitchen: The Chalet

timp de lectură minutele

Living & Kitchen: The Chalet

„Loc protejat”, aceasta este originea cuvântului chalet (cabană); inițial, era un adăpost folosit de fermieri. Aceste clădiri de mici dimensiuni au început să fie construite pe moșiile nobilimii europene din secolul al XIX-lea, dar într-o variantă dotată cu tot confortul modernității. Locuri dedicate odihnei, spațiului redescoperit pentru sine și relației simbiotice cu natura care ne înconjoară.

Cuvântul „chalet” este un termen din limba franceză vorbită în Elveția, ce derivă din latinescul: „cala”, care înseamnă „loc protejat”. Cabanele erau exact asta: refugii cu un singur etaj, folosite ca adăpost de crescătorii de animale. În secolul XIX, nobilimea europeană a început să se intereseze de aceste clădiri mici, cochete și moderne și le-a construit pe propriile moșii.
Acestea au un design minimalist și perfect integrat în mediul înconjurător, caracterizând arhitectura modernă și luminoasă a acestei previzualizări situate în cadrul unui parc natural de conifere, înconjurată de munți și lacuri.

În prima versiune, natura este elementul dominant în încăperile cabanei.
Nuanțele și nervurile colecției Grande Marble Look Sodalite Blu caracterizează puternic pereții ce delimitează unul dintre colțuri, aproape definind un perete fals. În ceea ce privește pardoseala, se revine la caracterul tactil și la corespondența perfectă cu esențele de lemn din seria Oltre, în nuanța Sand. Mobilierul de bucătărie și blatul de lucru au o importanță la fel de mare, ambele fiind acoperite cu plăci Grande Stone Look Granito Black de 12 mm, în finisaj Satin, în contrast cu fundalul în nuanța Sodalite Blu.

A doua versiune este definită de culorile naturii.
Formatele mici ale colecției Crogiolo Rice, Natural și Bianco Lux, sunt montate pe pereți. Pe pardoseală, găsim lemnul din colecția Oltre, în culoarea White, cea mai deschisă din catalog. Plăcile din cadrul colecției Grande Stone Look, Gris du Gent, în finisaj Satin, completează blatul de lucru și placarea mobilierului de bucătărie.

Concept and interior design: Alessandro Pasinelli Studio

The Chalet Grande + Oltre

Floor: M9DN Oltre Sand 22,5×180

Wall: M9CD Grande Marble Look Sodalite Blu Faccia A Lux 160×320
M9CE Grande Marble Look Sodalite Blu Faccia B Luc 160×320

Kitchen Top: M6YS Grande Stone Look Granito Black Satin 160×320
M68Z Grande Stone Look Granito Black Satin 162×324

The Chalet Rice + Grande + Oltre

Floor: M9DL Oltre White 22,5×180

Wall: M96P Crogiolo Rice Natural Lux 5×15
M961 Crogiolo Rice Bianco Lux 15×15

Kitchen Top: M6YJ Grande Stone Look Gris Du Gent Satin 160×320
M68S Grande Stone Look Gris Du Gent Satin 162×324