Living & Kitchen: The Greenhouse

timp de lectură minutele

Living & Kitchen: The Greenhouse

Un adevărat arhetip al arhitecturii moderne, Casa de sticlă a lui Philip Johnson din Connecticut, SUA – inspirată, la rândul său de celebra casă Farnsworth din Illinois, proiectată de Mies van der Rohe – a reprezentat o sursă de inspirație pentru generații întregi de designeri.

Această idee a unei case transparente înconjurate de natură revine în această propunere a unui spațiu domestic cu vedere la pădurea tropicală; singura delimitare față de vegetația luxuriantă, bogată în specii de plante, o reprezintă ferestrele mari.
Nu există delimitări clare între interior și exterior; conceptul a fost declarat explicit și datorită includerii unui curți interioare plină de vegetație, care se deschide către spațiile domestice. Un alt element care caracterizează casa din pădure este monolitul plasat în mijlocul zonei centrale; un spațiu cu mai multe funcții. Printre acestea se numără cele de legătură între diferitele spații, de izolare – jucând rolul unei coloane operaționale din bucătărie în care sunt încorporate aparatele electrocasnice și compartimentele de depozitare – și o prezență decorativă importantă.

Prima versiune decorativă se bazează, pentru finisajul pereților, pe formatele mici, lucioase și ușor satinate ale liniei Crogiolo Rice, în culorile Grigio și Natural Lux.
Peretele de fundal al camerei de zi găzduiește seria Mystone Travertino Navona, cu vedere spre pardoseala amplă constituită din plăci Oltre, colecția inspirată din esențe de lemn regăsindu-se aici într-o culoare caldă, în nuanța Sand.
Mobilierul de bucătărie și blatul de lucru nu lasă nicio îndoială: revenirea la stilul clasic este inconfundabilă datorită albului conferit de Grande Marble Look Statuario Satin, cu grosimea de 12 mm.

A doua versiune decorativă găsește un acord cromatic cu esențele arborilor care înconjoară casa.
Grande Marble Look Verde Aver Lux, montată pe peretele de fundal, se potrivește cu peretele din prim-plan, pentru care a fost aleasă Grande Resin Look, în culoarea Verde Scuro și finisaj Silky. Și această previzualizare prezintă pardoseli inspirate de șipcile din lemn de stejar din colecția Oltre; pentru placarea mobilierului de bucătărie și a blatului, a fost folosită colecția Grande Stone Look, Ceppo di Gré, în culoarea Grey, tot cu grosimea de 12 mm.

Project and styling: Alessandro Pasinelli Studio

The Greenhouse Rice + Mystone + Oltre + Grande

Floor: M9DN Oltre Sand Rett. 22,5×180
Wall: M963 Crogiolo Rice Grigio Lux 15×15
M96P Crogiolo Rice Natural Lux 5×15
Kitchen Top: M0ZV Grande Marble Look Statuario Satin 162×324 12 mm

The Greenhouse Oltre + Grande

Floor: M9DM Oltre Natural Rett. 22,5×180
Wall: M9D0 Grande Marble Look Verde Aver Lux Rett. 120×278
M7GY Grande Resin Look Verde Scuro Cold Satin Rett. 120×278
Kitchen Top: M10U Grande Stone Look Ceppo di Gré Grey 162×324 12 mm
M10V Grande Stone Look Ceppo di Gré Grey 160×320 6 mm