Living & Kitchen: The Penthouse

timp de lectură minutele

Living & Kitchen: The Penthouse

În ultimii ani ai secolului XIX, clasa superioară americană a început să treacă de la vilele unifamiliale din suburbii la apartamente mari aflate în zonele centrale ale marilor orașe.

Astfel, s-a născut treptat conceptul arhitectural de penthouse, termen folosit pentru locuințe mari, situate adesea la etajele superioare ale clădirilor rezidențiale; acestea își au originea la începutul anilor '20, atunci când creșterea economică și expansiunea sectorului construcțiilor au cunoscut o dezvoltare remarcabilă în Statele Unite ale Americii.

Un astfel de apartament aflat la ultimul etaj se caracterizează prin amplasarea sa, adesea exclusivistă, suprafața considerabilă (sute de metri pătrați), care uneori poate coincide cu suprafața totală a unui întreg etaj al clădirii și, mai ales, prin dotarea cu finisaje de înaltă calitate. 

Acest tip de locuință a fost sursa de inspirație pentru previzualizarea ce propune două versiuni ale unui spațiu de locuit de mari dimensiuni, cu aer contemporan și o amplă priveliște asupra orașului. Un spațiu modern în care grandiosul șemineu devine elementul central al intersecției dintre zona de relaxare și spațiul funcțional al bucătăriei cu vedere spre aceasta.

În prima versiune, culoarea revine în prim plan. Smalțul fin la atingere, care amintește de majolicile realizate manual, al plăcilor din colecția Crogiolo Rice, în culoarea Blu și finisaj Lux, acoperă șemineul.
Seria Mystone Travertino Navona completează suprafețele vastei pardoseli și ale pereților, pe care se remarcă nuanțele și nervurile surprinzătoare ale plăcilor Grande Marble Look Sodalite Blu.
Grande Marble Look Capraia este aleasă ca soluție pentru placarea mobilierului de bucătărie și a blatului; pentru masa pentru gustări a fost aleasă finețea liniei Grande Solid Color Look White Satin, cu grosimea de 12 mm.

În cea de-a doua versiune, lumina este omniprezentă, răsfrângându-se pe plăcile din cadrul colecției Crogiolo Rice, Bianco și Natural Lux, care definesc peretele șemineului.
Plăcile Mystone Travertino Classico în finisaj 3D sunt montate pe perete, iar sugestia, inclusiv tactilă, a lemnului din cadrul colecției Oltre, în culoarea Sand, definește ampla suprafață a pardoselii. În consonanță cu nuanțele deschise utilizate în designul interior, mobilierul și blatul de lucru din bucătărie sunt placate cu textura specifică pietrei din colecția Grande Stone Look Limestone, în culoarea Sand.

Concept and Interior Design: Alessandro Pasinelli Studio

The Penthouse A Grande + Mystone + Rice

Floor: M9EL Mystone Travertino Navona Rett. 60×120

Wall: M96R Crogiolo Rice Blu Lux 5×15
M9CD Grande Marble Look Sodalite Blue Faccia A Lux Rett. 160×320 6 mm
M9CE Grande Marble Look Sodalite Blu Faccia B Lux Rett. 160×320 6 mm

Kitchen Top: M0ZH Grande Marble Look Capraia Faccia A Lux 162×324 12 mm
M5HV Grande Marble Look Capraia Faccia B Lux 162×324 12 mm

Table: M11T Grande Solid Color Look White Satin 162×324 12 mm

The Penthouse B Rice + Mystone + Grande

Floor: M9DN Oltre Sand Rett. 22,5×180

Wall: M96N Crogiolo Rice Bianco Lux 5×15
M96P Crogiolo Rice Natural Lux 5×15
M9HP Mystone Travertino Classico Struttura Scalpello 3D Rett. 60×120
M9EK Mystone Travertino Classico 60×120

Kitchen Top: M9DN Grande Stone Look Limestone Sand 162×324