Lumină, sticlă și gresie pentru o reședință privată în Lisabona

timp de lectură minutele

Lumină

Materialele contrastante proiectează o ambianță cu aspect contemporan

Proiectul acestei reședințe private luminoase este inspirat de caracteristicile apartamentului în sine. De fapt, scopul principal a fost transformarea spațiilor care au fost inițial compartimentate, un element tipic al reședințelor cu o structură demodată, în camere care să comunice între ele într-un mod fluid și natural.

În această privință, materialele utilizate au jucat cu siguranță un rol esențial în aducerea la viață a acestui proiect de amenajare interioară din Lisabona, începând cu utilizarea sticlei pentru șapte separatoare diafane în locul pereților de zidărie, care ar fi avut cu siguranță un impact vizual. Astfel, lumina vibrează și este liberă să se propage ușor prin camerele reședinței, acestea oferind o senzație primitoare și datorită alegerii de nuanțe neutre și naturale pentru tablouri și mobilier.

În ceea ce privește placările pentru pereți și pardoseli, s-a optat pentru materiale de inspirație elegantă și clasică, cum ar fi lemnul, în timp ce pentru partea rămasă a fost ales aspectul de teracotă-ciment cu aspect contemporan Terramix. Două materiale special alese în nuanțe contrastante, o esență de lemn cu tonuri calde pentru lemn și o culoare pală și prăfuită pentru gresia cu aspect de teracotă-ciment, care sunt reunite apoi în același tip de montare aleasă: os de pește stil italian.

În zona de zi, pardoseala elegantă și clasică din parchet este întreruptă de un covor modern constituit din colecția Terramix și caracterizat, de asemenea, prin modelul în zig-zag al montării în os de pește. De asemenea, Terramix decorează pardoseala și backsplash-ul bucătăriei.

În baie s-a optat în schimb pentru Mystone Quarzite, colecția din gresie cu aspect de piatră inspirată de roca metamorfică omonimă. În acest proiect, Mystone Quarzite a fost aleasă în nuanța Ghiaccio și în formatele 30×120 și 60×60 cm pentru acoperirea pardoselii, pereților și a blatului băii.

Aspectul aproape strălucitor al colecției Mystone Quarzite, combinat cu menținerea culorii și texturii sursei de referință, în acest proiect de amenajare interioară reprezintă cu siguranță un fundal care a contribuit la crearea unei atmosfere primitoare și contemporane a camerelor acestei splendide reședințe.

 

Ph: Eduardo Nascimento