Lux eco în zona Sciliar

timp de lectură minutele

Lux eco în zona Sciliar

În centrul Dolomiților, printre priveliști încântătoare și arbori seculari, proiectul studioului NOA* propune un nou concept de ospitalitate

NOA* (Network Of Architecture) este considerat unul dintre principalele studiouri italiene specializate în arhitectură montană, fiind capabil să-și pună în aplicare propria abordare holistică la numeroasele proiecte finalizate cu succes în ultimii ani. Filosofia lor se traduce printr-o adeziune spontană la tema sustenabilității, interpretată în cel mai autentic mod, cu respect pentru teritoriu și identitatea locală, tradusă în cheie contemporană și animată de o puternică vocație internațională.

Parc Hotel Florian, situat la poalele Siusi allo Sciliar – unul dintre cele mai cunoscute destinații pentru vacanțele de vară și iarnă – este o structură consacrată, cunoscută și pentru superbul parc dimprejur, format din arbori seculari.

Cererea de extindere a proprietății a fost satisfăcută prin adăugarea unei structuri originale cu zece apartamente în partea laterală a hotelului existent, finalizată anul trecut. Pentru design s-a acordat studioului încredere deplină, dar parcul trebuia să rămână un punct central inviolabil.

Studioul din Bolzano a conceput astfel zece clădiri mici în succesiune, suspendate de la sol, cu o formă ce trimite la casele în copaci, proiectate pe două etaje și conectate printr-un coridor lung. Suprapuse și decalate, cu fațade din lemn gri, modulele apartamentelor Floris Green Suites permit oaspeților să se bucure din plin de priveliștea peisajului înconjurător și să aibă senzația că locuiesc într-o casă independentă (fiecare apartament are cinci camere), dar cu confortul serviciilor pe care doar un hotel de lux le poate oferi. 

Spațiile interioare sunt fluide și dominate de verde, gri și nuanța de stejar fumè de pe pardoseli, cu ferestre mari care permit referința continuă între interior și exterior. În timp ce livingul este amplasat central și se termină cu un balcon mare, zona băii rămâne mai intimă, situată în partea din spate a apartamentului, dominată de culori închise, cu instalații sanitare de culoare neagră și o saună finlandeză privată. Privirea este atrasă de zona de duș deschisă și lavoarul autoportant cu oglindă, placate cu gresie din colecția Crogiolo Lume de la Marazzi, în culoarea vibrantă Green, ce trimite imediat cu gândul la atmosfera elegantă a spa-urilor din zona Alpilor. Montată vertical în noul format 6×24 cm, seria Crogiolo Lume prezintă, de fapt, o textură cu gradații cromatice variabile, care creează refracții sugestive ale luminii. În același timp, micile neregularități ale suprafeței sugerează un produs realizat manual.

Fotografii de Alex Filz