<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/a0da19bc71c5.css" type="text/css" media="screen, projection">

Design

Mansion Marazzi la Cersaie

timp de lectură: 4 minutele

Mansion Marazzi la Cersaie

O casă ideală între colinele emiliane. Deschisă, fluidă, primitoare. Și mai ales, materială.

Arhitectura face trimitere la acel „joc de transparențe, de linii curate și sobre” îndrăgit de Mies Van Der Rohe: un arhetip al modernității care definește o spațialitate liberă și comunicantă. Volumul monolitic vitrat, moștenitorul modelelor iconice precum miesiana Farnsworth House sau Glass House a lui Philip Johnson, proiectează spațiile de locuit pe o scenă. Unicul spectator, natura înconjurătoare. Camerele se succed într-un continuum îmbogățit de dialogul perceptiv între valorile intimității locuirii și calitatea contextului. Spații verzi mari, vitrate și luxuriante filtrează nu numai raportul interior/exterior, dar și între diferitele spații ale mansion. Trecerea dintr-o cameră în alta constituie experiența unei adevărate promenade materiale, cu ceramica în rolul de fir roșu, care se întinde în toată locuința: nu este fundal sau finisaj, ci protagonista și artizanul personalității poliedrice a fiecărui spațiu în parte.

Sugestii îndepărtate se armonizează în living, grație pereților placați cu o gresie foarte lucioasă și neregulată de culoarea argilei (Zellige) cu imaginea majolicelor artizanale marocane, în consonanță cromatică cu pardoseala Mystone Gris du Gent care evocă, în schimb, elegantele marmure gri nord-europene. În spațiul prânz-bucătărie suntem învăluiți de căldură și prețiozitate, mergând pe un covor lemnos (gresie Vero Rovere) până la bucătăria propriu-zisă în marmură valoroasă (Grande Marble Look Calacatta Vena Vecchia) în pendant cu pereții placați cu același material. Atmosfere la modă și, în același timp, învechite în dormitor: la pardoseală și la jumătatea peretelui, precum boiserie, triumfă o palladiană albă și neagră foarte modernă (Ghiara), episodul nou al reușitului filon tip terasă venețiană 2.0, cu care se întâlnesc un perete candid și minimal (Grande Resin Look Bianco) și un birou maximal cu blat din marmură rară verde (Grande Marble Look Verde Aver). Binomul palladiană-marmură (respectiv o granulație mică și Statuario) revine într-una din cele două băi, iar cealaltă este o exaltare tactilă din piatră și lemn (Magnifica Limestone Taupe și Vero Rovere). Un scenariu perfect pentru cele două volume grafice ale lavoarelor în contrast optic puternic între granitul negru și marmura strălucitoare (Grande Stone Look Granito Black și Grande Marble Look Calacatta Vena Vecchia). În locuința ideală nu poate lipsi un patio unde să te bucuri de relaxare, cu o dimensiune hibridă indoor/outdoor, evidențiată de texturile de pământ ale gresiei Terratech, într-o îmbinare cromatică valoroasă Beaujolasi-Mustar.

Promenada atinge punctul culminant la exterior, pe o terasă întinsă spre o oglindă de apă, o platformă esențială placată cu lemn și piatră (Vero Rovere și Mystone Gris du Gent), o trecere scenografică între casă și peisaj. Demnă încoronare a unei viziuni locative în care natura, arhitectura, designul și tehnologia conviețuiesc într-o sinteză fericită.