Marazzi Cementum: evoluția gresiei cu aspect de ciment

timp de lectură minutele

Marazzi Cementum: evoluția gresiei cu aspect de ciment

Cimentul: un material transversal, contemporan, cu o eleganță brută, dar sofisticată. În prezent, Marazzi reinterpretează acest material redând senzațiile tactile, grafica și estetica tipice cimentului turnat și îmbinându-le cu efecte cromatice și decorative fără precedent.

Colecția Cementum concentrează toate inovațiile laboratoarelor Marazzi. Aspectul natural conferit de incluziunile materiale realizate cu tehnologia de producție BodyPlus este subliniat de suprafață antiderapantă, fină la atingere și mată. Aspectul realist este înlesnit prin aplicarea de straturi de smalț antireflex, cu paste dedicate fiecărei nuanțe, realizată cu tehnologia StepWise. Toate acestea fac din Cementum o gresie cu performanțe tehnico-estetice extrem de ridicate, exprimate printr-o versatilitate de utilizare ce merge de la mediile interioare la cele exterioare, de la rezidențial la comercial.

Cele nouă formate propuse (120×120 și 60×120 6 mm; 75×150, 75×75, 60×120 și 60×60 20 mm; 60×60, 30×60 și hexagonal 21×18,2) sunt însoțite de o serie de elemente care le sporesc posibilitățile de utilizare. În mod similar, percepțiile estetice sunt multiplicate în cadrul colecției, începând cu culoarea. Griul este definiția cromatică unică a cimentului, dar Marazzi depășește aceste limite, propunând, pe lângă cele patru nuanțe neutre și naturale – Ash, Sand, Nickel, Lead – tot atâtea culori moderne: Indigo, Carbon, Olive, Cotto.

La acestea se adaugă o serie eterogenă de elemente grafice care proiectează esența cimentului într-o dimensiune decorativă si contemporană originală. Exuberanța florală a decorațiunii Spring și modelul dens tridimensional al structurii Righe generează un sugestiv aspect de tapet în format 60×120; cu Arco (în format hexagonal) și mozaicul Cerchi, peretele prinde viață cu o grafică geometrică ritmată. În plus, cu mozaicul de 30×30 și dalele hexagonale se reactualizează farmecul formatelor clasice și al cementinelor realizate manual.

Eclectismul este, așadar, cuvântul cheie pentru a defini colecția, care eliberează aspectul cimentului de referințe semantice și estetice stricte precum stilul industrial sau brutalismul, fiind capabilă să interpreteze tendințele cromatice și propunând o abordare decorativă îndrăzneață.

Descărcați catalogul concrete effect!