Marazzi deschide porțile unui nou spațiu expozițional în Milano

timp de lectură minutele

Marazzi deschide porțile unui nou spațiu expozițional în Milano

Proiectul lui Antonio Citterio și Patricia Viel transformă showroom-ul din strada Borgogna într-o Wunderkammer de culori și materiale.

Cu ocazia celei de a 58-a ediții a Salonului Internațional al Mobilei (Salone Internazionale del Mobile), Marazzi prezintă noile spații expoziționale din Via Borgogna 2, extinse și complet renovate după proiectul arhitecților Antonio Citterio e Patricia Viel și avanpremiera oilor colecții de plăci cu format foarte mare.

Proiectul showroom-ului Marazzi, aproape 400 de metri pătrați, în centrul Durini design district Milano, a văzut din partea proiectanților o remodulare radicală a spațiilor, redesenate pentru a găzdui noile plăci de gresie cu dimensiuni foarte mai și infinita colecție de suprafețe Marazzi.

„Este un fel de magie în cercetarea Marazzi – descrie Patricia Viel – Tehnologia și creativitatea transformă o materie primă inertă în suprafețe capabile să evoce prelucrări vechi, marmure prețioase, intarsii, artă masivă și structuri tridimensionale. Pentru a evoca această alchimie, proiectul showroom-ului devine biblioteca unui colecționar, o wunderkammer de culori și materiale, un souk de covoare, un labirint de camere în succesiune vizuală constantă dar diferite și surprinzătoare”.

Colecțiile Marazzi sunt expuse într-o succesiune de camere tematice care le evidențiază prețiozitatea plăcilor cu format mare atârnate ca niște covoare persane bogate de console muzeale care prezintă în formate mai mici o inepuizabilă colecție de finisaje, structuri, suprafețe și culori, fiecare ca un obiect de extraordinară valoare, unic și irepetabil.

„O modalitate expozițională cu totul nouă și inedită pentru lumea ceramicii – comentează Mauro Vandini, CEO Marazzi – care contăm să ne ajute să facem înțeleasă mai bine evoluția continuă a cercetării noastre și a materialelor ceramice”.

„Fără îndoială, Milano este capitala mondială a designului și a arhitecturii- adaugă Vandini – și dorința noastră este ca sub stindardul Marazzi din via Borgogna, profesioniști și clienți să poată continua să găsească un spațiu primitor dar și scenografic și surprinzător, în care să poată descoperi cele mai moderne aplicații ale cercetării stilistice și ale tehnologiei aplicate produsului ceramic”.

La intrarea în showroom, avanpremiera colecției Grand Wood Tarsia, semnată de Antonio Citterio Patricia Viel, care arată extraordinara potențialitate decorativă a lemnului și a structurii și menționează în improbabila scară gigantică a plăcii de gresie vechea artă a intarsiei, restituind un fel de trompe l’oeil de un realism extraordinar.
Lângă Tarsia, noua colecție de plăci Marazzi Grande Marble Look Terrazzo, inspirată însă din clasicele granule tip venețian și un omagiu Triennale, cărămida mică de 4 ori curbăta, proiectată de Gio Ponti și Alberto Rosselli pentru Marazzi în 1960, realizată din gresie tehnică Sistem S.

Între partenerii care au colaborat la realizarea showroom-ului, companii lider în lumea designului ca Altai, B&B Italia, Ivano Redaelli, Maxalto, Technogym, Viabizzuno.