Marazzi deschide un nou showroom emblematic în centrul Madridului

timp de lectură minutele

Marazzi deschide un nou showroom emblematic în centrul Madridului

Proiectul, situat în zona ultracentrală a Calle Serrano, este semnat de studioul internațional ACPV ARCHITECTS Antonio Citterio Patricia Viel

Spațiul de 300 mp, cu două etaje, include proiectul The Welcoming Room, care îi întâmpină pe vizitatori într-un mediu tipic unei bucătării conviviale, unde sunt expuse noile plăci de gresie în format foarte mare și colecția nesfârșită de suprafețe ceramice Marazzi
 

Compania Marazzi, lider internațional în proiectarea și producția de ceramică și gresie, fondată în Italia, în Sassuolo, în 1935, prezentă în Spania cu facilități de producție în Castellón de la Plana de la începutul anilor '80, își deschide primul showroom emblematic din Madrid.

Proiectul este semnat de ACPV ARCHITECTS Antonio Citterio Patricia Viel, care au reproiectat cei 300 de metri pătrați cu vedere spre ultracentralele Calle Serrano și Calle Juan Bravo, în inima capitalei spaniole, pentru a găzdui colecția nesfârșită de suprafețe ceramice Marazzi.

Showroom-ul îi întâmpină pe vizitatori într-un spațiu convivial, The Welcoming Room, proiectat conform conceptului Living Kitchen, în care versatilitatea compozițională a plăcilor mari de gresie și luminozitatea vibrantă a colecțiilor Crogiolo în format mic dialoghează, conectând zonele și funcțiile din jurul bucătăriei.

„În acest proiect”, explică arhitecta Patricia Viel, „dialogul dintre spații este consolidat prin utilizarea de materiale și obiecte care amintesc de un caracter artizanal și care transmit sentimente pozitive. Ceramica este un material versatil, unul dintre cele mai vechi și, cu siguranță, unul dintre cele mai eclectice, în același timp hi-tech, datorită adaptabilității și posibilității cercetării și dezvoltării viitoare, dar și low-tech, în ceea ce privește percepția frumuseții sale autentice; pe scurt, un material capabil să se adapteze și să răspundă noilor nevoi”.

Datorită colaborării cu Signature Kitchen Suite, care semnează și aparatele mari la vedere, plita cu inducție „dispare” în blatul de bucătărie realizat din gresie Travertino Classico din colecția de plăci mari Marazzi The Top, lăsând spațiu suplimentar pentru convivialitate.

Colecțiile Marazzi sunt expuse într-o succesiune de săli tematice care evidențiază caracterul prețios al materialelor: de la plăcile cu format mare, suspendate ca niște covoare persane bogate, la consolele muzeale care prezintă în formate mai mici o inepuizabilă colecție de finisaje, structuri, suprafețe și culori, fiecare ca un obiect de extraordinară valoare, unic și irepetabil.

„Este un fel de magie în cercetarea Marazzi – explică Patricia Viel – Tehnologia și creativitatea transformă o materie primă inertă în suprafețe capabile să evoce prelucrări vechi, marmure prețioase, intarsii, arta mozaicului și structuri tridimensionale.

Pentru a evoca această alchimie, proiectul showroom-ului devine biblioteca unui colecționar, o wunderkammer de culori și materiale, un souk de covoare, un labirint de camere în succesiune vizuală constantă, dar diferite și surprinzătoare”.

„Dorința noastră – explică Mauro Vandini, directorul Grupului Marazzi – este ca în showroom-ul Marazzi din Madrid profesioniștii și clienții să poată continua să găsească un spațiu primitor, dar și unic și sugestiv, în care să poată descoperi cele mai moderne aplicații ale cercetării stilistice și ale tehnologiei aplicate produsului ceramic, promovate de Marazzi în întreaga lume”. „Spania”, adaugă Vandini, „este a doua casă a companiei Marazzi, care este prezentă aici cu două fabrici de ultimă generație ce produc unele dintre cele mai exclusiviste linii de produse, cum ar fi colecțiile realizate cu tehnologie antibacteriană pentru pardoseli și placările pentru pereți decorate în format mare.

Printre partenerii care au colaborat la realizarea showroom-ului se află companii de frunte din lumea designului, precum Signature Kitchen Suite, Sovet, Gessi și Ideal Standard.