Marazzi: Grande Concrete Look, plăci cu aspect de ciment pentru soluții de maximă continuitate

timp de lectură minutele

Marazzi: Grande Concrete Look

Elegantă și funcțională, gresia porțelanată cu aspect de ciment în dimensiunile 120x240 și 120x120 cm

Era anul 1917 când Pier Luigi Nervi a brevetat „conglomeratul de ciment întărit de elemente metalice uniform distribuite în pastă”. A fost o intuiție fericită a inginerului, care avea atunci 26 de ani, dar mai ales un moment simbolic, care a deschis calea utilizării acestui material în sec. XX, marcând o bună parte a acestui secol.

Încă de la început, cimentul, expresie a legăturii indisolubile între tehnică și formă, între experiment și imagine, a devenit emblema modernității în arhitectură.

În timp, cercetarea tehnologică, noile brevete, experimentele artistice au contribuit la depășirea imaginii tradiționale asupra cimentului și la elaborarea unor noi evoluții posibile cu ajutorul aplicării noilor tehnologii digitale.
În ultimi ani, cimentul a suferit o reinterpretare interesantă și în ceea ce privește designul interior, devenind materialul ideal pentru a interpreta mai ales interioare cu iz high tech. Elegant și funcțional, este un material capabil să pună în valoare arhitectura contemporană, dar și să o caracterizeze pe cea clasică, datorită caracteristicilor sale de sobrietate și esențialitate.

Marazzi reinterpretează efectul caracteristic de suprafață continuă a cimentului cu noua colecție de gresie porțelanată Grande Concrete Look.
Noile dimensiuni de 120×240 și 120×120 cm, perfect pătrate, permit soluții de continuitate care restabilesc abilitatea materială a cimentului la intensitatea sa maximă. Gama cromatică de tonuri neutre și naturale, în cinci nuanțe cu gradații fine la suprafață, se aliniază bine celor mai diverse cerințe de proiectare și stilistice de spații domestice și comerciale, de exemplu, restaurante și magazine, și, datorită proprietăților antiderapante, poate fi utilizată și în contexte publice.

Grande Concrete Look face parte din noua linie Marazzi Grande, disponibilă și în versiunea cu aspect de marmură, născută pentru a explora noile frontiere ale suprafețelor din gresie porțelanată și pentru a extinde posibilitățile de proiectare și de personalizare cu un material extraordinar de ductil, rezistent și chiar ușor, datorită grosimii de numai 6 mm. Grande reprezintă o nouă generație de plăci de gresie porțelanată cu care se acoperă suprafețe plane orizontale și verticale- cu elemente de mobilier cu la fațadele clădirilor- indoor și outdoor și de a crea soluții infinite, permițând proiecte realizate la comandă ca tăieri și modele pe măsură, decorații laser și digitale, mozaicuri pe desen.