Marazzi Group face parte din Top Employers Italia pentru al optulea an consecutiv

timp de lectură minutele

Compania a obținut certificarea datorită implementării eficace a unor strategii și abordări ce vizează bunăstarea angajaților săi și datorită participării active la inițiative culturale și de sprijinire a comunității.

Marazzi Group – lider în proiectarea și producția de ceramică și gresie pentru pardoseli și placări – primește prestigiosul premiu Top Employers care, pentru al optulea an în Italia și al treilea an în Spania, certifică și consolidează angajamentul companiei de a implementa politici și strategii privind sustenabilitatea socială, dezvoltarea profesională, siguranța și bunăstarea tuturor angajaților.

Top Employers Institute realizează anual un studiu global pentru certificarea companiilor care se angajează să ofere cele mai bune condiții de muncă, începând cu siguranța persoanelor și a mediului, programe de formare, stimulente și dezvoltare profesională.

„Faptul că am obținut certificarea Top Employers pentru al optulea an consecutiv demonstrează că angajații Marazzi, experiența, competențele și talentul acestora reprezintă o resursă centrală pentru dezvoltarea companiei”, arată Luca Gatti, director de resurse umane și organizare la Marazzi Group. „Vom continua cu formarea profesională, primele de performanță și un program de bunăstare corporativă din ce în ce mai cuprinzător. La baza acestui demers se află o orientare concretă a companiei către oameni, iar reînnoirea contractului colectiv de muncă, aprobat de marea majoritate a lucrătorilor în decembrie 2023, se înscrie în această direcție, axându-se în continuare pe siguranță, pe sănătatea angajaților și a familiilor acestora și pe echilibrul dintre viața profesională și cea privată.”

Programul de bunăstare corporativă al Marazzi Group, care se adresează și familiilor tuturor angajaților, constă în 48 de acorduri active în domeniul sănătății, al bunăstării, al serviciilor, al formării și al școlarizării, o „Bancă de solidaritate” (Banca ore solidale), posibilitatea de a converti prima de rezultat în servicii și diverse inițiative menite să promoveze echilibrul dintre viața profesională, familie și viață privată.

Anul acesta, atenția Grupului Marazzi s-a concentrat din nou asupra tinerilor, prin proiectul Young T.I.L.E., un program de învățare imersivă, bazată pe experiență, dedicat persoanelor sub 30 de ani care lucrează deja în cadrul companiei, și prin Academy Duale, un proiect desfășurat în colaborare cu școlile locale, care anul trecut a permis unui număr de 38 de studenți din anii IV și V de la Istituto Tecnico A. Volta din Sassuolo să îmbine formarea teoretică cu experiența practică. Șapte

dintre aceștia s-au alăturat companiei ca angajați Marazzi la sfârșitul cursului.

În total, în 2023 aproximativ 2.300 de participanți au beneficiat de peste 10.000 de ore de formare, pe teme precum siguranță și mediu, management, IT, limbi străine, competențe tehnice și dezvoltare personală.

De asemenea, compania își continuă angajamentul de a promova inițiativele culturale și de a sprijini regiunea. În 2023, Marazzi a câștigat, împreună cu municipalitatea din Reggio Emilia, Premiul „Premio Cultura + Impresa” pentru lucrarea Curiosa Meravigliosa semnată de Joan Fontcuberta, prima instalație de artă publică realizată cu plăci mari de gresie pentru Musei Civici din Reggio Emilia; compania a contribuit și la lucrările de restaurare a istoricului Turn cu Ceas, finalizate în decembrie de municipalitatea din Sassuolo, și la programul cultural al orașului, care este găzduit de Crogiolo Marazzi de 7 ani, cu diverse evenimente deschise publicului și școlilor.

De mare importanță sunt și contribuțiile companiei la gestionarea inundațiilor care au afectat regiunea Emilia-Romagna în luna mai a anului trecut, demonstrând preocuparea companiei pentru o sustenabilitate socială activă și solidară.

„Ne bucurăm foarte mult că am primit, și în acest an, certificarea Top Employers”, afirmă Mauro Vandini, Directorul Marazzi Group, „și că ne clasăm printre cei mai buni angajatori din Italia, conform clasamentului Italy’s Best Employers. Aceste rezultate au fost obținute datorită angajamentului companiei față de angajații săi și sprijinului constant acordat instituțiilor, entităților culturale, spitalelor și organizațiilor non-profit care activează pe teritoriul nostru.”