Marazzi Hello, plăcile de ceramică inspirate din subway tiles

timp de lectură minutele

Marazzi Hello

Un format mic unic, multe culori și multe soluții de montare pentru a placa cu plăci fațetate și tip cărămidă

De ce subway tiles au avut și continuă să aibă atât de mult succes în lumea interioarelor? Răspunsul este simplu: pentru că, în afară de a avea un farmec contemporan și în același timp vintage, sunt practice și potrivite pentru multe spații.

Numele englezesc ”subway tiles” sau plăcile metroului, trimite la tipicele plăci tip cărămidă cu care erau placate primele metrouri din sec. XX, începând cu cel din Londra și din New York. Trăsături distinctive, smălțuirea lucioasă și marginile fațetate, adică netăiate pe patru laturi.

Azi, plăcile în stil metropolitan sunt utilizate mai ales în baie și în bucătărie. Tendința vine din țările anglosaxone, unde subway sunt preferate pentru a placa ceea ce în engleză se numește backsplash, adică peretele ”anti stropi” al bucătăriei. Subway-urile tiles sunt alese și pentru a placa interioarele pub-urilor și bistrourilor, atât pentru savoarea lor tipică retro, cât și pentru că sunt simplu de curățat.

Cu placarea ceramică Hello, Marazzi propune tipicele plăci în stil subway, în clasicul format tip cărămidă de 7,5×15 cm și în multe culori diferite.

Formatul este unic, dar aceste plăci au posibilitatea de a fi montate în foarte multe moduri diferite: de la clasicul orizontal la rosturi decalate, pentru a relua modelul tipic al cărămizii, la montarea orizontală cu rosturi suprapuse, pentru un efect puternic geometric și contemporan. În sfârșit, nu trebuie neglijată importanța culorii rosturilor: rost în contrast (de exemplu, negru cu placă albă) tinde să scoată în evidență modelul plăcilor, în timp ce un rost colorat va da pereților voștri un efecte creativ și cu impact.

În schimb, dacă preferați să recreați clasicul aspect subway , optați pentru Hello în versiunea lucioasă sau fațetată, cu montare orizontală cu rosturi decalate gri sau negre, în culoarea Withe.