Design

Marazzi posedă certificări verzi?

timp de lectură: 2 minutele

Marazzi posedă certificări verzi? - 1

Marazzi produce toate plăcile în fabrici cu „ciclu închis” care respectă standardele de sustenabilitate ecologică. Toate produsele sunt certificate ECOLABEL.

Toate plăcile de ceramică și gresie Marazzi sunt produse în interiorul fabricilor cu ‘ciclu închis’, adică respectând standardele maxime în materie de calitate ecologică ale întregului proces de producție.

Sustenabilitatea ecologică a unui produs este certificată și de standarde specifice, ca marcarea de calitate ecologică a Uniunii Europene ECOLABEL, atribuită produselor care satisfac și respectă atât cerințele de mediu cât și utilizarea rațională a resurselor energetice și certificarea LEED, care este cea mai importantă certificare americană în materie energetică - de mediu promovată de U.S. Green Building Council.

Cerințele de certificare LEED promovează reducerea impactelor de mediu cauzate de extragerea și prelucrarea de materii prime, favorizând utilizarea de materiale de construcții compuse din cel puțin 40% material din reciclare. Diferite colecții de plăci din ceramică și gresie porțelanată Marazzi sunt certificate Ecolabel și/sau LEED și sunt marcate în catalog cu inscripția GREEN.

Vezi Calitate și mediu înconjurător