Marazzi și Tile Week: în căutare de tendințe și produse noi

timp de lectură minutele

Marazzi și Tile Week: în căutare de tendințe și produse noi

În luna septembrie, perioada 26-30 septembrie, Marazzi a deschis porțile biroului din Sassuolo publicului italian și internațional pentru a-și face cunoscute spațiile, printr-un parcurs centrat pe experiențe, care a povestit despre istoria de producție a mărcii și noutățile în materie de produse.

Idei de arhitectură

O serie de porți proiectate de Magma Studio întâmpină publicul la intrarea în complexul de producție.

Fundaluri de mari dimensiuni care au interpretat idei noi de spații urbane și domestice; o dimensiune metafizică alcătuită din lumini și umbre, texturi și culori, într-un limbaj vizual care a mizat pe identitatea estetică a produselor Marazzi.

Acest pasaj a însoțit oaspeții în spațiile dedicate în mod tradițional laboratoarelor, logisticii și showroomului, transformate într-un adevărat District al designului cu această ocazie. O succesiune de spații confortabile și cu mai multe fațete în care vizitatorii din întreaga lume au reușit să socializeze, să descopere noile colecții și tendințe, să afle mai multe despre marcă și vocația sa pentru inovație și experimentare.

Un showroom „în aer liber”

Showroomul Marazzi a fost renovat atât la interior, cât și la exterior, un spațiu total de peste 2.000 de metri pătrați complet renovat.

O adevărată „croitorie ceramică” în care se lucrează cu o gamă infinită de culori, modele, texturi, efecte luminoase și în 3D, experimentând într-un domeniu creativ nelimitat.

Decorul anticipează și sugerează tendințe și combinații. Pe cele patru turnuri mari prezente la intrarea în spațiu se înalță un adevărat proiect de îmbinare a diferitelor formate și suprafețe cu nuanțe contrastante sau ton pe ton. Dar și în noua zonă a colecției Grande, dedicată în întregime noilor plăci și gamei variate de suprafețe și finisaje; până la Archilab, biblioteca ce adăpostește sute de produse, unde este posibil să amesteci diferitele esențe, culori și suprafețe pentru orice tip de proiect.

În spațiul exterior, noi propuneri de montare și finisaje materiale pentru fațade ventilate și pardoseli supraînălțate, protagonistele porților exterioare. Ambele reprezintă soluții, chiar și cu un serviciu „la cheie”, ca răspuns la construcțiile navale de ultimă generație.

Viitorul este prezentat la Design Lab

Concepute ca o expoziție muzeală, suporturile și suprafețele mari de culoare albă au găzduit o singură protagonistă la Design Lab: colecția de produse noi Marazzi. Secvența de table mari a reamintit de perimetrul laboratorului preexistent prin trasarea drumului printr-o structură centrală curbilinie de dimensiuni mari. O ordine neîntreruptă de rafturi de perete și o serie de insule pe pardoseală, care găzduiau mai multe moodboarduri, au completat instalația. Combinații neașteptate și elegante de decorațiuni și texturi au pus în evidență noile tendințe în materie de inspirație, dezvăluind noile propuneri Marazzi.

În continuitate cu trecutul

În anii ‘80, Crogiolo a fost centrul de cercetare Marazzi pentru experimentarea tehnicilor artizanale și a artelor aplicate pe materiale ceramice. Un mediu în care s-au dezvoltat idei care au fost inovatoare pentru timpul lor și care a găzduit artiști, arhitecți, fotografi și stiliști.

În continuitate cu istoria de producție a mărcii, în cadrul spațiilor Galeriei s-a putut asista, sub îndrumarea ceramiștilor companiei, la realizarea de soluții artizanale, forme și idei grafice. Printr-o succesiune de mese de lucru au fost prezentate creații „ready made” cu părți în relief, matrițe cu decorațiuni, variații geometrice, culori și nuanțe, suprafețe materiale realizate cu tehnici artizanale într-un flux creativ și experimental neîntrerupt care, în cadrul Marazzi, s-a raportat întotdeauna la procesele de producție și logici industriale.

The Top cucerește spațiul

De-a lungul coridorului de la Design District, a fost amenajat un showroom complet dedicat plăcilor The Top, colecția de gresie porțelanată de format mare cu grosimea de 6, 12 și 20 milimetri, concepută pentru placarea blaturilor de bucătărie, meselor, backsplash-urilor și soluții de amenajare.

De la recepția de la intrare, care amintea de holul unui hotel de lux, o serie de variații tematice au fost extinse către biblioteca, scara și pereții despărțitori din apropiere, create prin combinarea numeroaselor esențe ale colecției The Top. Zona Living Kitchen, din spatele recepției, a fost, de asemenea, concepută pentru a găzdui clienții care s-au putut plimba prin succesiunea de încăperi completată de o cameră de hotel și o baie.

Pentru a încheia spațiul amplu dedicat The Top, o succesiune surprinzătoare de plăci de 160×320 cm prezintă toate esențele din catalog pe toți pereții perimetrali și pe unele totemuri.

Styling: Irene Arescaldino