Memoria în afara timpului

timp de lectură minutele

Memoria în afara timpului

Colecția Crogiolo Memoria reinterpretează tradiția ceramicii în plăcile cu aspect artizanal, obținându-se suprafețe tridimensionale, jocuri în clarobscur, grafică cu variații de nuanțe și contraste între lucios și mat. Pentru un stil contemporan care nu este retro.

Recomandare estetică din alte timpuri. Decorațiuni ce reamintesc de un trecut atemporal, care combină motive decorative tipice ceramicii istorice cu contraste bicolore, într-o călătorie care duce de la Delft la Faenza, de la ceramica marocană la majolica tradițională din sudul Italiei. Este noua linie Memoria din colecția Crogiolo, caracterizată de o întoarcere la semnul omului, în afara stilurilor și timpului.

Memoria exprimă și mai mult puterea narativă a suprafețelor. Disponibile în formatul unic de 15×15 cm, combină plăci foarte lucioase care evocă decorațiunile clasice ale tradiției ceramice. Fundalurile suprafeței sunt de două feluri: semi-mate, în nuanțe de Bianco, Blu și Nero pentru dalele în culori solide și pentru decorațiunea tip structură tridimensională; foarte lucioase pentru cele cinci subiecte decorative, care par geometrice sau mai organice, naturaliste sau mai abstracte, în versiunile Bianco/Blu sau Bianco/Nero.

Suprafețele voit imperfecte, evidențiate de pasajele în clarobscur și de grafica cu variații de nuanțe, reamintesc de caracterul variabil al obiectelor realizate manual, chiar și în procesul industrial de producție. O alchimie în mod special eficace în varianta tridimensională a plăcii. Un motiv disponibil în 3 culori, Bianco, Blu și Nero, care face ca suprafața să fie și mai vibrantă. Combinația liberă a diferitelor suprafețe, care dialoghează în ceea ce privește formatul și culorile, eludează efectul retro, conferind un stil hotărât și contemporan.

Crogiolo Memoria sugerează aplicații creative pe pereți, pe pardoseală și pe blaturile mobilierului și accesoriilor la comandă. O colecție care dovedește cercetarea constantă și inovația tehnologică Marazzi în direcția noilor tendințe ale ideii de locuire și limbajele vieții, sub semnul experimentelor din Crogiolo, centrul de cercetare Marazzi din anii '80, creat pentru a găsi aplicații și tehnici decorative inedite pentru ceramică, în colaborare cu fotografi, teoreticieni și ilustratori.

Descarcă catalogul Marazzi Crogiolo