Migross Superstore

timp de lectură minutele

Migross Superstore

CAM Architetti a proiectat Migross Superstore din Bozzolo, provincia Mantua, primul punct de vânzare realizat cu noul concept care reînnoiește valorile principale ale bine-cunoscutei mărci veroneze din domeniul marilor rețele de distribuție, conceput ca un prototip repetabil în alte contexte.

Este vorba despre un proiect integrat și complex, care a implicat părțile arhitecturale și tehnologice ale clădirii, precum și restilizarea comunicării și imaginii companiei. Spațiul, lumina și calitatea materialelor au fost liniile directoare ale proiectului, care l-au făcut mai ușor de utilizat și mai versatil, cu spații interioare mai confortabile. Este o clădire asimetrică alcătuită din două volume complementare, dar descompuse vizual; placarea exterioară a spațiului de vânzări este o fațadă ventilată realizată cu plăci verticale mari din gresie porțelanată Marazzi montate cu îmbinări decalate din colecția Mystone Ceppo di Gré, culoarea Grey, în format de 75×150 cm, care interpretează fidel aspectul de piatră în nuanța sa originală.

Și pentru pardoseala anumitor zone din interior au fost alese tot plăci Marazzi. „Am folosit gresie porțelanată și la interior, pentru a conferi consistență materială pardoselii mari care unește diferitele zone ale magazinului și ale galeriei. În acest caz, am convenit cu clientul un format de 60×60 cm rectificat, cu caracteristici mecanice adecvate pentru a asigura rezistența perfectă și coplanaritatea necesare trecerii cărucioarelor”, explică arhitectul Carlo Alberto Maggiore.

Atât în interior, cât și în exterior, designerii au folosit contrastul dintre materiale diferite, dar complementare, iar ceramica a jucat un rol important în cadrul proiectului.. În galerie și în spațiul de vânzări au fost alese plăcile Mystone Ceppo di Gré în nuanță Grey cu suprafață antiderapantă și plintă la nivel cu peretele din același material. Pentru a pune în valoare fundalul brutăriei și bistroului, a fost folosită placarea cu gresie de format mare, în culoarea Nero, din colecția Mystone Lavagna format 75×150 cm.