Design

Mist și Cast, noile placări cu aspect de metal și ciment redescoperă farmecul decorațiunii

timp de lectură: 3 minutele

Mist și Cast: aspect de metal oxidat și ciment - 1

Două noi colecții de placare 25x38 cm cu mare valoare decorativă, făcută din model de îmbinare între ele sau de utilizare în contrast

După ani în care trendul stilistic predominant era reprezentat de minimalismul formelor și culorilor, în proiectarea interioarelor azi se redescoperă farmecul decorațiunii.

În placări, ca și în amenajări, ornamentul este reinterpretat în cheie modernă reacoperind suprafețele cu texturi diferite: pattern de îmbinat între ele sau de utilizat în contrast pentru a da profunzime și mai mare caracter spațiilor.

Marazzi îmbogățește astfel gama ei de placări, propunând două noi colecții în formatul 25x38 cm concepute tocmai pentru a îmbogăți și personaliza pereții.

Prima între acestea este noua colecție Mist, cu grafici geometrice extrem de materiale și cu iz antic, care propune un aspect de ciment discret, armonios și fin la atingere.

În deplină coerență stilistică cu ultimele trenduri de culoare, dominate de nuanță pastel și desaturate, Mist se exprimă printr-un mixt de tonalități care se întind de la gri la bej, trecând prin alb și albastru.

Din punct de vedere pur decorativ, noua colecție Mist face trimitere la tradiția ceramică, interpretând-o în cheie modernă. Astfel, în catalog găsim decorațiuni care permit să se exprime un stiluri de interior diferite, inspirându-se din desenele vechilor majolici, cu grafici geometrice și motive mai clasice, însoțite de suprafețe ondulate cu efect 3D.

A doua nouă colecție în formatul 25x38 cm este Cast, o placare cu aspect de metal care, cu sclipirile luminoase și geometriile ritmate, este extrem de contemporană pentru interioarele cu atmosferă vintage sau industrială. Noua colecție Cast se mulează perfect pe una dintre tendințele cele mai puternice din ultima perioadă, care este aceea a finisajului metalic, reinterpretându-i farmecul schimbător în 4 tonalități diferite.

Luminozitatea metalului în colecția Cast se prezintă în nuanțe cu tonuri reci, ca Silver și Iron, dar și calde, ca Beige și Oxide.
Decorațiuni în linie cu elemente naturale stilizate se contopesc cu accente de culoare sau se estompează în motive geometrice valoroase.

Și în acest caz, colecția care se îndrăznește să mixeze în culori diferite mozaicurile și efectele tridimensionale ale structurii Tide, pentru a construi spații cu caracter original și în tendințe.

explorează colecțiile