Mystone Travertino, istoria se reînnoiește

timp de lectură minutele

Mystone Travertino

Ceea ce anticii numeau Lapis Tiburtinus era una dintre cele mai folosite pietre pentru construcții: travertinul, cu care s-a construit Amfiteatrul Flavian, mai cunoscut sub numele de Colosseum, și multe secole mai târziu, colonada din Piața Sf. Petru.

Structura sa compactă sa o făcea ideală pentru multe tipuri de finisaje; este extrem de rezistentă la uzură, și, datorită porozității sale tipice, nu este permeabilă la apă. A fost și este un material atemporal.

Structura compactă și rezistența acestui material antic s-au întâlnit cu cele mai avansate și inovatoare tehnici de producție create de Laboratoarele Marazzi. Din această întâlnire a rezultat noua gresie Mystone Travertino, care conferă acestei pietre cu tradiție în construcțiile italiene un înțeles puternic contemporan.

Detaliile și imperfecțiunile sunt reproduse cu precizie datorită tehnologiei de imprimare digitală Sublime Sync, în care designul se îmbină perfect cu structura finisajului de suprafață, oferind o profunzime fără precedent.

Această nouă soluție de producție îmbină înalta precizie a imprimării digitale, micro-combinațiile de nuanțe lucioase și mate și înalta precizie a proceselor de producție care definesc multiplele texturi ale suprafețelor, personalizându-le. Nuanțele și structura se amestecă în textura suprafeței travertinului, menținând porozitatea tipică a materialului antic. 

Performanțele suprafețelor colecției Mystone Travertino sunt extinse prin implementarea tehnologiei StepWise, un finisaj ce conferă finețe la atingere și profunzime cu o rezistență la alunecare ridicată, și High Performance, pentru suprafețe cu performanțe tehnice foarte ridicate, conforme cu cele mai stricte reglementări ale standardelor internaționale.

Soluțiile tehnologice inovatoare aplicabile liniei Mystone Travertino o fac ideală atât pentru utilizarea în medii rezidențiale, cât și în cele comerciale, atât în spații interioare, cât și în cele mai diverse spații exterioare, fiind capabilă să reziste la cele mai înalte grade de uzură.

Bej deschis, gri deschis, crem (Classico, Navona și Silver) sunt cele 3 culori noi care se combină cu tot atâtea texturi pentru a reproduce pietre ce diferă ca aspect și proprietăți tactile.

Colecția include 2 variante de decorațiuni – Classic și Botanic – și 3 mozaicuri (Freccia, Ovale și plăcuțe), fiind disponibilă în 4 formate (90×180, 60×60, 60×120, 30×60 cm). Finisajele, unul mai fin și cald și unul mai lucios și rafinat, sporesc potențialul expresiv al colecției Mystone Travertino, care deja a devenit una clasică, capabilă să concureze cu multe dintre propunerile amplului Catalog Marazzi 2021.

Descărcați catalogul stone effect!