Noi propuneri pentru Thin Floor

timp de lectură minutele

Noi propuneri pentru Thin Floor

Pentru a renova suprafețele – fără a fi neapărat nevoie să se efectueze renovări invazive precum demolarea și recondiționarea – alegerea materialelor cu grosime subțire, greutate redusă și montare rapidă pe suprafețele existente este, cu siguranță, o alegere eficientă.

Adesea, nevoia de a alege soluții cu grosime subțire este răspunsul la constrângeri de natură tehnică, cum ar fi, de exemplu, respectarea înălțimii dintre etaje, praguri de uși, racorduri între pardoseli existente în alte spații, imposibilitatea înlăturării finisajelor existente.

Din gama de produse Concrete Look, Cementum este noua linie disponibilă în nouă formate – opt culori și patru decorațiuni – de la geometric la floral. Tocmai pentru a răspunde utilizării extinse a gresiei ceramice, în această colecție se adaugă și varianta de 6 mm grosime pentru a obține așa-numitele „Thin Floor”, plăci subțiri de gresie, ideale pentru pardoseli.

Pentru a permite montarea în contexte și mai diverse, colecția combină sofisticata tehnologie premium BodyPlus – paste inovatoare ce îmbină amestecuri de materii prime colorate natural, cu ajutorul micro-pietricelelor, granulelor și pietrișului, cu proprietățile antiderapante ale tehnologiei premium StepWise.

Cementum completează gama produselor pentru pardoseli cu grosime subțire din colecțiile Mystone Ardesia, Mystone Ceppo di Gré și Mystone Limestone, toate inspirate din pietrele naturale.

O verificare rapidă pentru un montaj de calitate

Montarea gresiei porțelanate subțiri se realizează de obicei aplicând adeziv pe vechea pardoseală.
Prin urmare, substratul trebuie să îndeplinească anumite cerințe, astfel încât crearea unui strat nou de finisaj pe o pardoseală existentă să fie realizată perfect.

Dacă pardoseală existentă este în stare bună, se poate continua fără mari dificultăți. În cazul în care pardoseala existentă este fisurată, se recomandă montarea unei membrane antifractură – mai ales în cazul placărilor ceramice – combinată cu un grund care să faciliteze aderența. Și, în cele din urmă, dacă pardoseala existentă prezintă dezlipiri sau sunete în gol, ca și cum ar lipsi material de sub suprafață, părțile degradate sau deteriorate trebuie îndepărtate, continuându-se cu refacerea șapei.

Intervenția prin suprapunerea pardoselii este, de asemenea, o posibilitate excelentă de a asigura confortul acustic și termic al încăperilor, prin introducerea unui covoraș izolant sub noua placare. Pentru a asigura performanțe mai bune și, totodată, durabilitatea maximă a intervenției, covorașul va fi ales în funcție de finisaj și de cea mai potrivită modalitate de montare.

Vezi alte pardoseli subțiri Marazzi