„Non abbiamo sete di scenografie, la lunga storia della chiesa di Alvar Aalto a Riola”

timp de lectură minutele

„Non abbiamo sete di scenografie

Marazzi prezintă „Non abbiamo sete di scenografie, la lunga storia della chiesa di Alvar Aalto a Riola”, operă de Mara Corradi și Roberto Ronchi.
Proiecția la Anteo Palazzo del Cinema din Milano în 26 octombrie la ora 20.45

Marazzi, ca lider mondial al sectorului plăcilor și ceramicii, confirmă încă o dată, pentru al șaselea an consecutiv, parteneriatul cu Milano Design Film Festival, întâlnirea anuală cu cinemaul dedicat istoriilor proiectelor, proiectanților, stilurilor, avangardei și cercetărilor pe mari teme sociale ale locuirii și ale construirii.

În acest an, Marazzi prezintă filmul „Non abbiamo sete di scenografie, la lunga storia della chiesa di Alvar Aalto a Riola” (Nu avem mătăsuri de scenografie, lunga istorie a bisericii din Riola a lui Alvar Aalto), producție italiană pentru regie și subiectul de Maria Corradi și Roberto Ronchi.

Filmul documentar povestește lunga istorie a construirii unicei opere a lui Alvar Aalto în Italia, mica biserică din satul emilian Riola, comandată în 1965 celebrului arhitect finlandez de către Cardinalul Giacomo Lercarp, Episcopul de Bologna, inaugurată în 1978 ca locaș de cult și terminată numai în 1994.

Parteneriatul cu Milano Design Film Festival face parte din parcursul constant de dialog între Marazzi i lumea designului și arhitectură și înscrie în lunga tradiție a companiei de continuă și îmbogățită combinare cu discipline diferite: cercetare, artă, modă, design, arhitectură, tehnologie aplicată materialelor.

Milano Design Film Festival se va desfășura în Anteo Palazzo del Cinema din Milano, de joi 25 până duminică 28 octombrie. Programarea lui „Non abbiamo sete di scenografie, la lunga storia della chiesa di Alvar Aalto a Riola” este în program în data de 26 octombrie, la ora 20.45, în Sala Astoria.