NSF/ANSI 51, certificarea pentru siguranța alimentară a suprafețelor

timp de lectură minutele

NSF/ANSI 51

În materie de suprafețe ceramice, certificarea NSF/ANSI 51 acordată de American National Standard for Food Equipment (standardul național pentru echipamente alimentare din SUA) - organizație independentă de certificare a produselor pentru domeniul alimentar din sectorul privat și comercial de catering - care atestă calitatea materiilor prime cu care sunt produse plăcile mari de gresie porțelanată.

NSF prevede cerințele pe care un produs trebuie să le îndeplinească, garantând că acesta nu transferă în alimente substanțe periculoase sau toxice precum arsenic, cadmiu, mercur și plumb, și că este ușor de igienizat și de întreținut.

Plăcile din colecția The Top de la Marazzi au obținut certificarea NSF/ANSI 51, ceea ce garantează standarde internaționale ridicate privind siguranța alimentară pentru suprafețele din cadrul colecției care sunt utilizate ca suprafețe de lucru sau de sprijin; aceste caracteristici merg mână în mână cu gama largă de calități tehnice ale produsului.

Într-adevăr, suprafețele din gresie porțelanată Marazzi sunt rezistente la pete, la lovituri și zgârieturi, la îngheț și nu își modifică culoarea și structura dacă sunt supuse razelor UV, sunt ușor de igienizat și durabile, și sunt rezistente la acizi si mucegai.

În plus, mărcile certificate NSF/ANSI 51 garantează conformitatea constantă a formulelor de producție cu protocoalele, deoarece organismul de certificare poate efectua verificări în orice moment și fără preaviz.

 

NSF, un standard internațional

American National Standard for Food Equipment (Standardul Național American pentru Echipamente Alimentare) oferă certificări pentru materiale pe baza standardului care respectă nivelul stabilit GFSI – Inițiativa globală în materie de siguranță alimentară – pe lângă certificările pentru echipamente alimentare și compuși non-alimentari.

Cerințele pentru obținerea certificării includ verificarea și eventuala revizuire a materialelor din care este compus produsul, a designului și a realizării acestuia – în beneficiul siguranței alimentare și pentru a garanta ușurința de curățare a suprafețelor și echipamentelor, pe lângă testul de performanță privind siguranța alimentară și inspecția unității de producție.

 

The Top este și Puro Marazzi Antibacterial

Gama amplă de plăci The Top poate fi disponibilă și în varianta Puro Marazzi Antibacterial, noua tehnologie antibacteriană pentru suprafețe ceramice, concepută pentru a elimina până la 99,9% dintre bacterii și alte microorganisme dăunătoare prezente pe suprafața produsului.
Prin încorporarea de aditivi pentru a contracara proliferarea microbilor în primele faze de ardere a produselor, Puro Marazzi Antibacterial garantează acțiunea constantă împotriva unui spectru larg de bacterii, în orice condiții de luminozitate, precum și o durabilitate excepțională a suprafețelor, fiind în măsură să prevină în mod dinamic formarea semnelor de deteriorare organică. O soluție care confirmă The Top drept alegerea cea mai bună pentru toate spațiile destinate preparării și consumului de alimente și unde este necesar să se garanteze parametrii ridicați de siguranță igienico-sanitară.