Nu numai interioare: placări exterioare din gresie porțelanată într-o vilă din Ragusa

timp de lectură minutele

Nu numai interioare: placări exterioare din gresie porțelanată într-o vilă din Ragusa

În această vilă privată, colecțiile Treverkever și Stonework creează o continuitate armonioasă între spații

Suntem obișnuiți să o vedem, fiind acum cunoscută și iubită pentru frumusețea și caracterul său practic, acoperind camere de zi, dormitoare și băi, pe pereți sau pardoseli. În schimb, imaginându-ne-o ca fațadă a unei clădiri private este încă un pic neobișnuit. Villa LC este o reședință privată de lux, proiectată de studioul de arhitectură sicilian DFG Architetti, care a ales să acopere pardoselile exterioare și fațada cu gresie porțelanată.

Privind imaginile acestei case, aproape că pare să se audă în depărtare sunetul mării și parfumul plantei caper, care vara inundă orașele cu parfumul său, colorând pereții albi din piatră uscată.

Puteți simți puterea naturii înconjurătoare, ale cărei culori sunt reproduse pe materialele alese pentru proiectul arhitectural, perfect integrate în context.

O parte a fațadei este acoperită cu gresie porțelanată cu aspect de lemn în format 20 x 120 cm din colecția Treverkever. Alegere identică făcută pentru scările care însoțesc până la verandă și marginile ghivecelor. Culoarea aleasă (Sand) este caldă, în contrast cu negrul care subliniază volumele dictate de arhitectură.

Pe de altă parte, gresia porțelanată cu aspect de piatră din colecția Stonework acoperă pardoseala cu suprafața sa antiderapantă, până la piscina infinită a grădinii, într-un singur format 30 x 60 cm și într-o culoare deschisă (White) care conferă luminozitate și lărgime spațiilor deja foarte generoase.

Încă o dată, gresia își demonstrează versatilitatea și se impune prin caracterul său practic. Efectele de material infinite și culorile naturale permit crearea placărilor cu aspect de continuitate între interior și exterior, oferind posibilități de proiectare remarcabile.

Acreditări: DFG Architetti
Fotografii: Marcello Bocchieri